‘Farioli is niet de droomkandidaat, dat is namelijk iemand anders’

Valentijn Driessen heeft in de Kick-Off podcast van De Telegraaf verteld dat Francesco Farioli niet de droomkandidaat van Ajax is. Dit is namelijk Erik ten Hag. 

Farioli niet nummer één 

Volgens Driessen is Farioli niet de nummer één kandidaat bij Ajax. Ondanks de geruchten dat de Italiaan binnenkort gepresenteerd gaat worden bij de Amsterdammers. "Farioli staat niet écht op pole position. Zolang Farioli niet heeft getekend, blijft Ten Hag de droomkandidaat. Dat geeft Alex Kroes duidelijk aan. Met hem zou hij dolgraag het nieuwe seizoen ingaan.” 

Ten Hag naar Ajax? 

Mocht Ten Hag ontslagen worden bij Manchester United, dan lijkt de kans op een terugkeer bij Ajax groter, maar is het niet de enige club die tot de opties behoort. "Ten Hag heeft via via laten doorschemeren dat hij óf trainer van Manchester United blijft óf dat hij eventueel nog een ander ijzer in het vuur heeft. Dan moeten we toch denken aan Bayern München", meldt Driessen.

Dit is wanneer Ajax weet of Ten Hag beschikbaar komt

Erik ten Hag heeft nog een contract tot medio 2025 bij Manchester United, maar is nog niet zeker van zijn toekomst bij de club. Er werd al een voorspelling gedaan over wanneer de trainer hoort of hij volgend seizoen nog werkzaam is bij de club. Mocht Ten Hag ontslagen worden, dan is dit het bedrag wat hij ontvangt van Manchester United.

Feyenoord-doelman vertrekt