Feyenoord-huurling duidelijk: "Wil weer basisspeler worden"

Met een tweede plek en de bekerwinst beleeft Feyenoord een goed seizoen. Ondřej Lingr voelt zich dan ook thuis in Rotterdam. Tóch ziet de middenvelder geen verdere toekomst bij Feyenoord, dat vertelt hij aan Tsjechische media.

De huurling veroverde geen basisplaats in Rotterdam

Sinds dit seizoen huurt Feyenoord Lingr van SK Slavia Praag, maar veel minuten heeft de Tsjech niet gemaakt. Reden genoeg voor de 25-jarige om weg te willen. “Als ik bij Feyenoord in de basis zou kunnen spelen, zou ik absoluut hier willen blijven, want de club is fantastisch en ik ben hier verder heel gelukkig”, zegt Lingr. “Maar ik wil weer een basisspeler worden."

Lingr heeft het naar zijn zin bij Feyenoord, maar wil dat de situatie verandert

Aan het wonen en spelen in Nederland ligt het, volgens de middenvelder die drie goals scoorde voor Feyenoord, niet. Het was zijn eerste ervaring in het buitenland, waardoor hij wat nerveus was. “Maar Nederland is een geweldig land, mijn vriendin die hier bij mij is, heeft mij ook enorm geholpen. We zijn gewend geraakt aan het land en we voelen ons hier thuis”, benadrukt de middenvelder.

De Nederlandse competitie is aanvallender en voetbalachtiger, vindt Lingr. “In Tsjechië wordt er veel aandacht besteedt aan het resultaat en de strijd. Ik moest me hier dus een beetje aanpassen, wat niet makkelijk is bij zo'n grote club.” Desondanks was hij met invalbeurten al snel van groot belang voor de stadionclub. 

Uitgestelde betaling

Feyenoord heeft geen strenge voorwaarden opgenomen in de overeenkomst met Slavia Praag. Daarom is vanaf de zomer van 2024 een koopopotie op de Tsjech verplicht. Het wordt gezien als een soort uitgestelde betaling. Feyenoord moet na dit seizoen ongeveer vier miljoen euro overmaken aan de Tsjechische voetbalclub. Bekijk hier de updates rondom de transferzomer van Feyenoord

Feyenoord-doelman vertrekt