Kritiek op Giménez neemt toe: "Prijs met vijftien miljoen gezakt"

Santiago Giménez begon ijzersterk aan het seizoen bij Feyenoord. Na de winterstop weet de Mexicaan het doel echter een stuk minder vaak te vinden. Dat heeft invloed op de transferssom van de Mexicaan. Analyticus Harry van der Laan maakt zich daar dan ook zorgen over en doet een gedurfde uitspraak.

Transfersom Gimenez nog niet vast

Zeven wedstrijden op rij wist Santiago Gimenez niet te scoren voor Feyenoord. Totdat PEC Zwolle op bezoek kwam. De spits wist door middel van een penalty en een kleine dribbel twee goals te maken. De doelpunten die hij maakte, kon de Mexicaan goed gebruiken, zag ook analyticus Harry van der Laan.

De oud Feyenoord-speler maakt zich zorgen om de transfersom van de Mexicaan, die eerder geschat werd op een bedrag van 100 miljoen euro. “Die prijs is volgens mij vijftien miljoen euro gezakt in drie maanden. Dat is nogal wat”, vertelt Van Der Laan bij Rijnmond Sport. De ex-voetballer hoopt dan ook dat hij de komende wedstrijden ook weer belangrijk kan zijn, zodat zijn waarde weer wat gaat stijgen.

Buitenlandse interesse voor topschutter van Feyenoord

Meerdere clubs hebben hun interesse in de 23-jarige spits getoond. Zijn marktwaarde wordt op dit moment op 45 miljoen euro geschat. Geld dat Feyenoord goed kan gebruiken, vindt Van Der Laan. “Ik zou toch het ijzer smeden wanneer het heet is en naast Ayase Ueda naar een nieuwe spits zoeken.” Wie er komen en gaan in Rotterdam is nog niet zeker. Er wordt wel al volop gespeculeerd. Lees hier de laatste updates.

Feyenoord-doelman vertrekt