Kwakman adviseert Geertruida: "Je hoeft niet meteen naar het hoogste"

Lutsharel Geertruida is voor het tweede jaar op rij in verband gebracht met een transfer naar het Duitse RB Leipzig. Volgens BILDheeft de huidige nummer vier van de Bundesliga weer contact opgenomen met de Feyenoord-verdediger. Kees Kwakman gaf bij Voetbalpraat aan dit een goede transfer te vinden.

Zijn uitspraak kan op steun rekenen van de andere tafelgasten. Yordi Yamali raakte zelfs enorm enthousiast van de Duitse ploeg in de UEFA Champions League. “Leipzig heeft in zekere zin Real Madrid meer laten wankelen dan Manchester City.”  

Wat zijn de speelkansen van Geertruida bij RB Leipzig?

Bij RB Leipzig is de concurrentie momenteel nog groot, want Benjamin Henrichs speelde bijna elke wedstrijd dit seizoen. Volgens Kwakman maakt de Nederlander in Duitsland een betere kans om veel te spelen en kan hij daarna verkocht worden aan een grotere club. “Je hoeft niet altijd meteen naar het hoogste.” Volgens Mario Been is het logisch dat Geertruida in beeld is bij veel clubs “Hij laat wekelijks zien dat hij een goede speler is. Het verbaast me niet, dat er weer clubs zijn die hem willen hebben.”

Vice-aanvoerder Feyenoord wordt gelinkt aan Liverpool door transfer Slot

Afgelopen maand was Geertruida nog bij de wedstrijd tussen West Ham United en Liverpool.  Dit zorgde uiteraard voor de nodige geruchten. Arne Slot, die hoogstwaarschijnlijk naar Liverpool vertrekt, zou namelijk de nodige spelers met hem mee kunnen nemen. Er staan meer spelers in de belangstelling van buitenlandse clubs, lees hier de laatste ontwikkelingen.

Feyenoord-doelman vertrekt