Ajacied keert terug naar oude stad en club

Wie de nieuwe Ajax-trainer wordt is nog niet bekend. Wel zullen veel stafleden vertrekken. Daar komt nu ook assistent Hedwiges Maduro bij. Hij is volgend jaar de trainer van het gehandhaafde Almere City. 

Terug naar oude club

Dit seizoen was Maduro de assistent van, eerst Maurice Steijn, en later John van ’t Schip. Tussen beide trainers door was de Almeerder voor twee wedstrijden de baas van het team uit Amsterdam. Nu gaat de 39-jarige voor het eerst echt aan de slag als hoofdtrainer van een club.

Maduro naar Almere City

Almere City, dat dit eerder nog verloor van Ajax, is een oude bekende voor Maduro. Hij begon zijn trainerscarrière in de stad waar hij opgroeide. Het begon voor hem bij Jong Almere en later werd hij de assistent van Alex Pastoor. Met dat laatste team promoveerde Almere voor het eerst in de geschiedenis naar de Eredivisie.

'Als geboren Almeerder betekenen Almere City FC en de stad Almere veel voor mij. Ik ben daarom ook blij om terug te keren naar de club waar ik mijn trainerscarrière ben begonnen. Almere City FC heeft enorm veel potentie om door te groeien en ik ga er alles aan doen om de komende jaren daar bij te helpen. Het voelt voor mij weer als thuiskomen’, vertelt hij aan ESPN.

Almere boven Ajax

Bij Ajax kon Maduro ook aan de slag. De club was alleen wel onduidelijk over de invulling van zijn rol. Toch koos de trainer ervoor terug te gaan naar zijn oude club en die baan van trainer aan te pakken. ‘Ik weet waar de club naartoe wil gaan. Het is een mooie club, die elk jaar groeit. Het feit dat ik de club goed ken, heeft ook meegespeeld.'

Wie volgend jaar de nieuwe trainer van Ajax wordt is nog niet bekend. Wel wordt er al volop onderhandeld

Feyenoord-doelman vertrekt