Van Halst blikt terug: "Bekeruitschakeling grootste teleurstelling"

Jan van Halst was maandagavond te gast bij Rondo, de wekelijkse talkshow over voetbal van Ziggo Sport. Daarin vertelde de voormalig commissaris en interim-directeur van Ajax over hetgeen er allemaal gebeurd is en hij licht ook zijn grootste teleurstelling en dieptepunt toe.

Jan van Halst vertelt over grootste teleurstelling in Ajax-tijdperk

Dat was volgens hem namelijk een voetballende teleurstelling. Hij noemt de huidige gang van zaken ook een waarschuwing voor de toekomst. "Als je van een afstandje kijkt, is het grote geheel een waarschuwing. Ze hebben goede jaren achter de rug, maar het managen aan de achterkant.... Zo'n grote club, dat mag gewoon nooit meer gebeuren."

"Als je dan een teleurstelling noemt, is dat toch wel de uitschakeling in de beker tegen de amateurs. Terwijl John van 't Schip bij de trouwerij van zijn zoon is, mag je dat als speler niet gebeuren. Dat stelde mij zo teleur", vertelt Van Halst

'Relatie tussen Steijn en Mislintat is nooit goed geweest'

Hij laat ook doorschemeren dat de relatie tussen toenmalig technisch directeur Sven Mislintat en trainer Maurice Steijn nooit goed is geweest, omdat de twee al botste op het transferbeleid. "Ik proefde gewoon venijn. Er was geen respect naar elkaar toe. Dat is niet zoals je hoort samen te werken, maar dat heb ik ook niet weten te voorkomen", zo zegt hij.

Van Halst over zijn dieptepunt als interim-directeur van Ajax

Van Halst was ook de man die voor de camera's verscheen, nadat supporters van de Amsterdamse voetbalclub de hoofdingang hadden bestormd na de nederlaag tegen aartsrivaal Feyenoord. "Dit was mijn dieptepunt, ook voor de club. Eerst moet je een crisishok in, dan beginnen buiten de charges van de ME en ondertussen moest ik de pers te woord staan én ondertussen moesten we het ontslag van Sven (Mislintat, red.) voorbereiden." Na de Duitser werd Steijn iets later ook ontslagen, maar opvolger John van 't Schip krijgt de motor ook niet aan het draaien in de Johan Cruijff ArenA

Feyenoord-doelman vertrekt