Terug naar Toen: Portugal - Nederland, De Slag van Nürnberg

Exact zestien jaar geleden stond Nederland in de achtste finale van het WK 2006 tegenover Portugal. De wedstrijd zou uitgroeien tot De Slag van Nürnberg. Voetbalflitsen blikt terug op het memorabele duel.

Vanaf de eerste minuut was het hard tegen hard en regende het kaarten. Zo gingen Mark van Bommel, Khalid Boulahrouz en Maniche al vroeg in de wedstrijd op de bon. Diezelfde Maniche schoot Portugal in de 23ste minuut op voorsprong.

In de tweede helft ging de kaartenregen rustig verder. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met negen tegen negen en Portugal was erin geslaagd om de 1-0 voorsprong te behouden. De Russische scheidsrechter Valentin Ivanov deelde in totaal zestien gele en vier rode kaarten uit.