Aflopende contracten Eredivisie: waar ligt de toekomst van deze toppers?

Elke zomer lopen er contracten af van topspelers. In de Eredivisie is dat komende zomer niet anders. Een goed moment om eens te kijken wiens contract afloopt na het seizoen.

Doelman

Tussen de palen is Matthijs Branderhorst de opvallendste speler met een aflopend contract. De NEC-doelman was lange tijd eerste keuze, tot de komst van Jasper Cillessen. Na 106 wedstrijden vertrekt de doelman deze zomer, waar FC Utrecht de volgende bestemming lijkt.

Verdedigers

Vertrekt Mitchell Dijks na een seizoen al bij Vitesse? De linksachter kwam slechts zeven keer in actie en beschikt over een aflopend contract. Vitesse heeft de optie om Dijks' contract met een jaar verlengd, maar heeft die optie nog niet bedwongen. In eerste instantie leek Julio Pleguezuelo te vertrekken bij FC Twente. Toch zou de Spanjaard weer in gesprek zijn met het verlengen van zijn aflopende contract. Dit seizoen kwam de centrale verdediger in alle competities dertig keer in actie voor de Tukkers. Het avontuur van Jeffrey Bruma bij SC Heerenveen lijkt bij slechts veertien wedstrijden te blijven. De centrale verdediger kwam afgelopen winter transfervrij over en lijkt zo ook weer te gaan vertrekken uit Friesland. 

Lees ook: Transfervrije spelers Nederlanders

Middenvelders

Na één seizoen vertrekt Florian Grillitsch weer bij Ajax, waar hij dit seizoen slechts achttien keer voor in actie kwam. De Oostenrijker lijkt weer terug te gaan keren naar Duitsland. Bij Vitesse neemt men deze zomer ook afscheid van twee middenvelders. Zo worden de contracten van Matus Bero en Sondre Tronstad niet verlengd. Eerstgenoemde speelde 172 voor de club uit Arnhem, waar dit 137 keer was voor zijn teamgenoot.

Aanvallers

FC Twente wil graag verder met hem, maar Virgil Misidjan heeft de hoge salariseisen. Zo blijft een langer verblijf voor de aanvaller nog altijd uitgesloten. In 71 wedstrijden voor de Tukkers was de vleugelaanvaller goed voor dertien doelpunten en tien assist. Ook teamgenoot Denilho Cleonise lijkt de vertrekken uit Enschede. De 21-jarige aanvaller kon in twee jaar tijd niet imponeren bij FC Twente, waar hij blijft steken op slechts twee assists en één doelpunt in 33 optredens. Na een jaar zit ook het avontuur van Bas Dost bij FC Utrecht er op. In 24 optredens tekende de spits voor negen doelpunten en twee assists. De 18-voudig international werd gelinkt aan oude liefde FC Emmen, dat volgend seizoen uitkomt in de KKD. Wie weet dat hij daar het scoren weer kan oppakken. Welke spits dat wel lukte was Samuel Armenteros, die namens het gepromoveerde Heracles Almelo zeventien keer wist raak te schieten in de KKD. Zien we de Zweed met een aflopend contract na de zomer weer terug in de Eredivisie? 

Feyenoord-doelman vertrekt