Transfervrije spelers Nederlanders (gratis op te pikken)

In de Eredivisie en de buitenlandse competities lopen de nodige contracten af deze zomer. Een aantal spelers met een flinke marktwaarde kunnen transfervrij de deur uitlopen. Tijd voor een overzicht van waardevolle Nederlanders met een aflopend contract.

Bedragen zijn marktwaardes via Transfermarkt

Stefan de Vrij - 10 miljoen

Sinds 2022 zakt de transferwaarde van Stefan de Vrij (31) steeds verder en verder in. Waar de verdediger aan het begin van dat jaar nog op een slordige 45 miljoen werd geschat, is dat vandaag de dag slechts tien miljoen. Zijn contract in Milaan wil De Vrij niet verlengen. Een toekomst in Spanje lijkt een optie voor de verdediger, die op de radar zou staan van zowel Atlético Madrid als Sevilla.

Joël Veltman - 10 miljoen

Waar in Nederland menig voetbalfan weinig moet hebben van Joël Veltman (31), is dat in Engeland wel anders. De centrale verdediger staat bij Brighton zijn mannetje in de Premier League. Toch beschikt Veltman over een aflopend contract en weet hij niet waar zijn toekomst ligt. Dat zou volgens Spaanse media zomaar eens in Barcelona kunnen liggen.

Daley Blind - 6 miljoen

Daley Blind (33) vertrok afgelopen winter transfervrij bij Ajax, voor een nieuw avontuur in Europa. Dit werd uiteindelijk bij Bayern München. Deze zomer mag Blind alweer vertrekken. Waar zien we de Oranje-international dan naar toe vertrekken?

Stijn Spierings - 4 miljoen

Ook Stijn Spierings (27) kent een gouden tijd bij Toulouse, waar men zeer te spreken is over de middenvelder. Met een aflopend contract weet Spierings nog altijd niet zeker waar hij na de zomer speelt. Toch lijkt dit Eindhoven te gaan worden, waar PSV die de middelvelder op gesprek heeft uitgenodigd. 

Jan Paul van Hecke  - 4 miljoen

Als Birghton het nog in Jan Paul van Hecke ziet zitten, dan kan de club de optie voor een extra jaar lichten. Doen de Engelsen dit niet, dan kan Van Hekce deze zomer vertrekken. Met een leeftijd van 22 en vier wedstrijden in de Premier League is het een interessante optie voor bijvoorbeeld de top van de Eredivisie.

Daley Sinkgraven - 3 miljoen

Zijn periode bij Bayer Leverkusen is voorbij; na vier jaar vertrekt Daley Sinkgraven transfervrij bij de Bundelsiga-club. De verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, is dan op zoek naar een nieuwe club.

Mick van Buren - 600 duizend

Al enkele seizoenen blinkt Mick van Buren uit in Tsjechië. Deze zomer loopt zijn contract af en moet de aanvaller kijken waar hij volgend seizoen speelt. Dit seizoen was de vleugelaanvaller goed voor zeventien doelpunten en vijf assists.

Odysseus Velanas - 600 duizend

Dat Odysseus Velanas al vertrekt bij NAC, staat vast. Alleen waar de smaakmaker met Griekse roots na de zomer speelt is nog maar de vraag. In de KKD blonk Velenas uit door in dertig wedstrijden veertien keer te scoren en vijf assists te geven. De 24-jarige lijkt daarmee aan te geven de middenmoot en misschien zelfs de substop van de Eredivisie aan te kunnen.

Transfervrije buitenkansjes

Naast de bovenstaande Nederlanders, beschikken er nog een aantal buikenkansjes over een aflopend contract. Wat te denken van RKC-aanvaller Mats Seuntjens (31), NEC-doelman Mattijs Brenaderhorst (29), Udinese-verdediger Marvin Zeegelaar (32) of de clubloze Benjamin van Leer (31)?

Feyenoord-doelman vertrekt