Koeman over Ajax-aanstelling Steijn: 'Goed dat het een Nederlandse trainer is geworden'

Ronald Koeman heeft zich uitgelaten over de aanstelling van Maurice Steijn bij Ajax. De overstap van de huidige Sparta-oefenmeester lijkt slechts een kwestie van tijd. Er waren veel vraagtekens en bakken van kritiek over de 'nieuwe' Ajax-trainer. Toch ziet Koeman het voor als een interessante keuze van de Amsterdammers.

In gesprek met de NOS gaat Koeman in op het nieuws rond Steijn en Ajax. "Ik was heel verrast, ja. Ik vind het interessant. Raar niet, maar interessant.", aldus Koeman die blij is met de keuze van Ajax om voor een landgenoot te gaan. "Ik denk dat het goed is dat het in ieder geval een Nederlandse trainer is." Voordat de keuze van Steijn leek te vallen, zouden de Amsterdammers vooral in Scandinavië rondkijken. Uiteindelijk is Ajax dus uitgekomen bij een trainer uit de eigen competitie. 

Kijken we naar het rijtje van clubs waar Steijn aan het roer heeft gestaan, springt Ajax er straks met kop en schouders bovenuit. Steijn begon bij ADO, waarna VVV-Venlo zijn tweede klus in Nederland werd. Wat volgde was een uitstapje naar Al-Wahda, waarna hij bij NAC terugkeerde in Nederland. Sinds april 2022 is Steijn actief als hoofdtrainer van Sparta. "En er zouden vraagtekens kunnen zijn over zijn ervaring omtrent een topclub", vervolgt Koeman. "Maar, ik denk uiteindelijk dat Maurice Steijn capabel is om deze job goed te doen."

Koeman weet wat Steijn in ieder geval te wachten staat. "Ik weet dat het ook een hele moeilijke job is bij deze club, Ajax. Maar ik gun hem het allerbeste van de wereld."