Sampaoli legt uit wat er mis ging tegen Feyenoord en wat anders moet

Komende donderdag is de return van de halve finales in de Conference League tussen Olympique Marseille en Feyenoord. Het eerste duel eindigde in een 3-2 overwinning voor de Rotterdammers. De hoofdtrainer van Marseille weet nu dat zijn team de komende wedstrijd anders moet aanpakken dan dat ze deden in De Kuip.

Beide teams kregen tijdens de heenwedstrijd over en weer kansen. De Fransen hadden het meeste van de bal, maar Feyenoord won uiteindelijk met 3-2. Een score die makkelijk anders had kunnen zijn. Tijdens de persconferentie van woensdagmiddag bevestigde Sampaoli dit ook: “We krijgen nu de kans om het resultaat uit die wedstrijd goed te maken. Het was een duel met veel kansen, erg tumultueus.”

De Argentijnse oefenmeester liet gelijk weten wat zijn Marseille beter moet doen tijdens de return: “We moeten weer domineren en de helft van de tegenstander zo lang mogelijk bezetten. Als we boos, gestrest of gefrustreerd raken, dan lopen we het risico dat er ongunstige dingen gebeuren. We hebben een vaste speelstijl die we moeten respecteren. Dankzij die speelstijl zijn we zo ver gekomen.”

Buiten de wedstrijd tegen Feyenoord benoemde Sampaoli ook het duel tegen het Olympique Lyon van Peter Bosz. De trainer van Marseille legde uit waardoor het kwam dat zijn team met 0-3 werd weggespeeld: “We moesten steeds van de ene naar de andere kant van het veld. Dan hebben wij het moeilijk, want daar is ons team niet op gebouwd.”

De kans is groot dat één wijziging al bekend is voor de return. Arek Milik is weer fit en zat naast Sampaoli tijdens de persconferentie; een teken dat hij hoogstwaarschijnlijk zal gaan spelen. De oud-Ajacied geeft ook zijn mening over het eerste duel: “In de heenwedstrijd maakten we veel fouten, dan moet morgen echt beter. Dit wordt een grote wedstrijd voor ons en er zijn geen excuses meer mogelijk. Mentaal en fysiek zijn we er klaar voor en we gaan alles doen om te winnen.”

Oud-Ajacied tegen Feyenoord
Verder ging de Poolse spits nog in over de wedstrijden tegen Feyenoord die hij eerder in zijn carrière speelden: “Het was altijd speciaal om tegen Feyenoord te spelen, dat voelde ik. Ook daarom is het voor mij een speciale wedstrijd, als ex-speler van Ajax.” Milik kwam in het verleden al vier keer eerder in actie tegen Feyenoord, waarvan de Pool er twee wist te winnen. In één wedstrijd leverde de spits een assist, scoren tegen zijn aartsrivaal van weleer lukte nog niet.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Olympique Marseille-Feyenoord’

Feyenoord-fans furieus na beslissing UEFA: "Schaam je kapot!"

'Feyenoord identificeert nieuwe aanvaller en moet ruim één miljoen euro betalen'

Ten Hag complimenteus over Feyenoord; "Het is geweldig"

Gelukkige Boskamp twijfelt niet over afkoopsom Dessers: 'Maar vier miljoen'

'Malacia en Lyon hebben contact over eventuele transfer'

Prachtige beelden: Emotionele Geertruida na laatste fluitsignaal

Haha! Heerlijke kleedkamerhumor van Feyenoord

'Feyenoord vraagt aan UEFA om schermen in Tirana'

Buitenlandse media vol lof over de Feyenoord-verdediging: "Marseille machteloos tegen Feyenoord"

Blijdschap van Slot enorm, maar focus op zondag: "We gaan zondag merken wat dit voor de mensen betekent"

Samenvatting: Feyenoord plaatst zich voor de finale