Blijdschap van Slot enorm, maar focus op zondag: "We gaan zondag merken wat dit voor de mensen betekent"

Feyenoord heeft zich ten koste van Olympique Marseille geplaatst voor de finale van de Conference League. Over twee wedstrijden was de ploeg, die AS Roma treft in de finale, met 3-2 te sterk voor de Franse topclub. Arne Slot, oefenmeester van de Rotterdammers, kijkt uit naar het weerzien met de fans.

Slot is ook enorm tevreden met de tegenstander in de finale. Het Italiaanse AS Roma wist PSV-beul Leicester City in eigen huis uit te schakelen door met 1-0 te winnen. "Mourinho is een bijzondere coach die veel gewonnen heeft", vertelt Slot voor de camera van Veronica. "Het affiche Feyenoord - AS Roma is er één die finalewaardig is".

Na het interview worden de beelden van het feest op het Stadhuisplein aan Slot getoond. "Dit is bijzonder", reageert hij met een brede glimlach. "Dit soort beelden zijn er vooral wanneer het begint met indalen. Ik hoop en verwacht dat we zondag als we het stadion binnenstappen om te gaan spelen tegen PSV we gaan merken wat dit voor de mensen betekent dat we de finale hebben gehaald".

Ondanks de euforische stemming bij Het Legioen en de selectie kijkt de trainer van Feyenoord alvast vooruit. Hij wil zo hoog mogelijk eindigen in de Eredivisie en moet nog afrekenen met PSV, Go Ahead Eagles en FC Twente. "Pas dan weten we hoe we er in de competitie voorstaan en vanaf dat moment gaan we ons voorbereiden op de finale. De steun van de fans hebben we keihard nodig", besluit Slot. 

Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over ‘Olympique Marseille-Feyenoord’

Feyenoord-fans furieus na beslissing UEFA: "Schaam je kapot!"

'Feyenoord identificeert nieuwe aanvaller en moet ruim één miljoen euro betalen'

Ten Hag complimenteus over Feyenoord; "Het is geweldig"

Gelukkige Boskamp twijfelt niet over afkoopsom Dessers: 'Maar vier miljoen'

'Malacia en Lyon hebben contact over eventuele transfer'

Prachtige beelden: Emotionele Geertruida na laatste fluitsignaal

Haha! Heerlijke kleedkamerhumor van Feyenoord

'Feyenoord vraagt aan UEFA om schermen in Tirana'

Buitenlandse media vol lof over de Feyenoord-verdediging: "Marseille machteloos tegen Feyenoord"

Samenvatting: Feyenoord plaatst zich voor de finale