Buitenlandse media vol lof over de Feyenoord-verdediging: "Marseille machteloos tegen Feyenoord"

Feyenoord plaatste zich donderdagavond voor de finale van de Conference League. Er werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen Olympique Marseille, maar door de 3-2 thuisoverwinning staat Feyenoord in de finale. De verdediging van de Rotterdammers stond als een blok en dat is ook de buitenlandse media niet ontgaan.

De Franse media waren voornamelijk gefrustreerd. Zo schreef Le Monde: “Machteloos tegen Feyenoord en faalt aan de poort van de finale.” En L’Équipe schrijft over een wedstrijd met: “Een enorm voorspel, maar Marseille slaagde er niet in het vuur van de tribunes over te brengen naar het veld.” De regionale krant La Provence was erg kritisch op Marseille: “Een teleurstelling om snel te vergeten. De ploeg was onzichtbaar en onnauwkeurig en het was allemaal simpelweg te weinig om de finale te halen.”

In Italië wordt er vol lof over de verdediging van Feyenoord gepraat. Volgens Tuttosport slaagde Marseille er niet in ‘de verdedigingsmuur van Feyenoord af te breken.’ En ook La Gazzetta Dello Sport was onder de indruk van de verdediging van de Rotterdammers: “De muur van Feyenoord stopte Olympique Marseille.”

Het Duitse Kicker schreef nog over de indrukwekkende reeks van de Rotterdammers in Europa: “Feyenoord verdedigde sterk en bleef ook nog eens voor de twaalfde keer op rij ongeslagen in Europa.” En ook onze Zuiderburen gaven complimenten aan de ploeg van Arne Slot: “Het ijzersterk acterende centrum Trauner en Senesi en de van niemand in de war rakende backs Geertruida en Malacia”, aldus Het Laatste Nieuws.

Ook in Spanje werden er veel complimenten uitgedeeld aan Feyenoord, SPORT schreef het volgende: “Feyenoord verdedigde goed en kwam nauwelijks in de problemen. Olympique Marseille stierf op de rand van succes en Feyenoord vierde het feit dat ze na twintig jaar weer een Europese finale spelen.”

Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over ‘Olympique Marseille-Feyenoord’

Feyenoord-fans furieus na beslissing UEFA: "Schaam je kapot!"

'Feyenoord identificeert nieuwe aanvaller en moet ruim één miljoen euro betalen'

Ten Hag complimenteus over Feyenoord; "Het is geweldig"

Gelukkige Boskamp twijfelt niet over afkoopsom Dessers: 'Maar vier miljoen'

'Malacia en Lyon hebben contact over eventuele transfer'

Prachtige beelden: Emotionele Geertruida na laatste fluitsignaal

Haha! Heerlijke kleedkamerhumor van Feyenoord

'Feyenoord vraagt aan UEFA om schermen in Tirana'

Blijdschap van Slot enorm, maar focus op zondag: "We gaan zondag merken wat dit voor de mensen betekent"

Samenvatting: Feyenoord plaatst zich voor de finale