Elftal van de Week speelronde 1 in de Eredivisie, Feyenoord hofleverancier

Het Voetbalflitsen Elftal van de Week na de eerste speelronde in de Eredivisie. Hoewel Feyenoord niet geweldig speelde in Zwolle blonken drie spelers uit: Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida en Steven Berghuis. Zij verdienen dan ook een plekje in het Elftal van de Week.

Elftal van de Week

Justin Bijlow (Feyenoord)​

De doelman van Feyenoord had weinig te doen tegen PEC Zwolle, maar wat hij moest doen, deed hij uitstekend. 

Tim Breukers (Heracles Almelo)​

Heracles kende een uitstekende start van het seizoen in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag. Een van de uitblinkers was Tim Breukers, ook in totaal al tien jaar lang een degelijke kracht in de Almelose defensie. 

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)​

Door de afwezigheid van Eric Botteghin speelde rechtsback Geertruida centraal in de verdediging bij de Rotterdammers. Geertruida betaalde het vetrouwen van Dick Advocaat terug met een meer dan verdienstelijk optreden tegen PEC Zwolle. 

Pawel Bochniewicz (SC Heerenveen)

Bochniewicz kende een droomdebuut bij Heerenveen door meteen te scoren in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Willem II. De Poolse verdediger maakte daarnaast een uitstekende indruk. 

Jayden Oosterwolde (FC Twente)

Oosterwolde greep zijn kans in de voorbereiding bij FC Twente. In de wedstrijd tegen Fortuna Sittard bewees de negentienjarige linksback waarom hij de voorkeur krijgt boven de van Volendam overgekomen Gijs Smal. 

Pablo Rosario (PSV)

Afgelopen seizoen was Rosario vaak het middelpunt van alle kritiek die de ploeg uit Eindhoven kreeg. Onder Roger Schmidt is hij weer de speler die hij in het seizoen 2018-2019 was. De middenvelder heeft een belangrijke rol in de ploeg van de Duitse trainer. 

Joey Veerman (SC Heerenveen)

Ondanks een belabberde voorbereiding kende Heerenveen een uitstekende start van het seizoen tegen Willem II. De grote uitblinker was Joey Veerman, de middenvelder was de regisseur in het elftal van Johnny Jansen. 

Silvester van der Water (Heracles Almelo)

De absolute uitblinker bij Heracles in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen het zwakke ADO Den Haag. De vleugelaanvaller is de gevaarlijkste man bij de Almeloërs, maar lijkt wel te gaan vertrekken. 

Giorgos Giakoumakis (VVV-Venlo)

Georgios Giakoumakis beleefde een droomdebuut bij VVV. De Griek scoorde in zijn eerste duel in de eredivisie direct een hattrick in de met 3-5 gewonnen wedstrijd tegen FC Emmen. 

Steven Berghuis (Feyenoord)

Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis liet direct zijn grote waarde zien voor de ploeg van Dick Advocaat door twee te scoren tegen PEC Zwolle. Daarmee bezorgde hij de Rotterdammers een 0-2 overwinning in Zwolle. 

Cody Gakpo (PSV)

Cody Gakpo trok de goede lijn na de voorbereiding op het nieuwe seizoen door en was zondagmiddag in Groningen zeer effectief door twee keer te scoren. Daarmee had hij een groot aandeel in de 1-3 overwinning van PSV tegen FC Groningen.