Henk de Jong belt met SC Heerenveen na gruwelijk spandoek: "Hij verdient alle steun"

sc Heerenveen-directeur Cees Roozemond heeft last van het afschuwelijke spandoek van Heerenveen-supporters gericht aan SC Cambuur-trainer Henk de Jong. De trainer van Cambuur heeft middels een telefoontje zijn steun uitgesproken aan sc Heerenveen.

De Jong is momenteel herstellende van een cyste in zijn hoofd. Hierdoor is hij niet in staat om op en langs het veld te staan van zijn Cambuur. Op internet verschenen foto's van Heerenveen-fans met een spandoek waarop stond: 'Cambuur geeft je kopzorgen'. Een woordvoerder van sc Heerenveen liet donderdag direct weten dat de club zich distantieert. "Wij zijn overvallen door een vreselijke actie van een stel idioten. Deze actie staat haaks op alles wat we zijn", laat Roozemond weten aan de Leeuwader Courant.

Tot grote opluchting van de Heerenveen-directeur denkt De Jong hier ook zo over. "Henk belde mij zojuist om ons een hart onder de riem te steken. Hij weet dat dit niet het sc Heerenveen is waar wij voor staan, vertelde hij me." De Heerenveen-directeur heeft bewondering voor dit gebaar. "Bij Heerenveen draagt iedereen Henk een warm hart toe. Hij verdient alle steun. En juist hij belt nu om ons te steunen. Dat zegt alles over hoe bijzonder hij is".

Zondagmiddag 19 december om 12:15 staat de Friese derby op het programma. De wedstrijd is in Leeuwarden en gaat gespeeld worden zonder publiek én zonder Cambuur-trainer De Jong.