Groningen toont ambities: "Aantal versterking richting dubbele cijfers"

Na een zwaar jaar wil FC Groningen weer zo snel mogelijk richting de Eredivisie. De club uit het Noorden heeft zondagmiddag een persmoment gehouden, waarin het zijn ambities niet onder stoelen of banken steekt.

Gudde kijkt kritisch naar seizoen

Directeur Gudde vindt dat er afgelopen seizoen 'veel fout is gegaan'. "We zijn met de billen bloot gegaan. Wij vragen niet om vergiffenis, want ik kan het mezelf nog niet eens vergeven. Maar blijven hangen in de negativiteit van vorig seizoen gaat de club op geen enkel vlak helpen." De Groningen-directeur merkt dat de steun van fans en sponsoren nog even goed is.

Lukkien looft sfeer en passie

Lukkien heeft ondanks de degratie veel zin om aan de slag te gaan bij de Groningers. "Het was een dramatisch seizoen voor de FC, maar daarin zijn nog heel veel mooie dingen gebeurd. Voor zover je daarvan kunt spreken. Als je kijkt naar het aantal verkochte seizoenkaarten, hoe het leeft… Ik wilde hier werken en kreeg al snel een goed gevoel bij de leidinggevende mannen. Die zijn diep bij zichzelf te rade gegaan wat er beter moet. Het is het afgelopen seizoen veel te veel over andere dingen gegaan. Maandag moet het bij het koffieapparaat weer over voetbal gaan, over de goals van Kevin van Veen."

Veel versterkingen

De Groningers versterkten zich al met keepers Michael Verrips (huur) en Hidde Jurjus, rechtsback Daniël Beukers, centrale verdediger Marco Rente en spits Kevin van Veen. "Wij vinden, ervan uitgaande dat Johan Hove gaat vertrekken, er nog zo'n type middenvelder bij moet. Iemand die box-to-box kan spelen. En we zijn nog op zoek naar een ander type spits, die door de lucht wat kan betekenen. Daarnaast willen we ons aan de buitenkanten voorin nog versterken."

Feyenoord-doelman vertrekt