Van Ewijk zet topclubs buitenspel: "Ze zeggen dat ik op Ajax en PSV wacht, maar dat is een leugen"

Milan van Ewijk zou wachten op een transfer naar Ajax of PSV, maar deze geruchten zijn zaterdag door de Heerenveen-back zelf naar de prullenbak verwezen. Van Ewijk spreekt na afloop van de EK-wedstrijd Jong Oranje - Jong Portugal met het Portugese medium Canal 11 over alle geruchten omtrent zijn toekomst.

Leugens

"De laatste tijd verschijnen er bepaalde dingen in kranten. Ze zeggen dat ik op Ajax of PSV wacht, maar dat is een leugen", aldus Van Ewijk. "Ik houd al mijn opties open en hak na het EK de knoop door." De jeugdinternational van Oranje miste dit seizoen geen minuut bij de Friezen en heeft kenbaar gemaakt klaar te zijn voor een volgende stap. Zijn contract bij Heerenveen loopt nog door tot medio 2025.

Zaakwaarnemer spreekt zich uit

Eerder maakte de zaakwaarnemer van Van Ewijk al kenbaar dat de verhalen in de media niet kloppen. “Het is niet waar dat Milan wacht op mogelijke aanbiedingen van Ajax en PSV. Hij staat voor alles open, inclusief Portugal. Wij zijn ons bewust van de interesse van veel clubs, waaronder Sporting. Het is een optie, maar de uiteindelijke beslissing ligt bij Milan. Hij is op dit moment volledig gefocust op het EK met Jong Oranje en zal daarna pas een beslissing nemen over zijn toekomst."

Of Ajax en PSV daadwerkelijk interesse hebben in de jeugdinternational is niet zeker. Sporting Portugal heeft wel geïnformeerd naar de speler van SC Heerenveen.