Dick Advocaat boos op KNVB wegens 'bevoordelen' van Ajax

Dick Advocaat vindt het onbegrijpelijk dat FC Utrecht op donderdag 20 december in actie moet komen in de KNVB Beker, in de Kuip tegen Feyenoord. De coach wijst in gesprek met RTV Utrecht op het feit dat die zondag erna de beladen clash met Ajax in de Eredivisie wacht.

Ajax speelt op woensdag in de beker, uit bij Roda JC, en daarom hebben de Amsterdammers een dag langer rust. Oneerlijk, vindt Advocaat. "Het is een belachelijk besluit om onze wedstrijd op donderdag om 20.45 uur te zetten. Nu komen we midden in de nacht terug, terwijl we zondag om kwart over 12 alweer tegen Ajax moeten spelen." Het liefst had Advocaat ook gewoon op woensdag gevoetbald. "Waarom spelen we niet ook op woensdag, net als Ajax? Dan heeft iedereen evenveel rust. Er wordt niet gekeken naar de belangen van de clubs."

Reactie KNVB

De KNVB is niet onder de indruk van de woorden van Advocaat. De voetbalbond laat in een reactie aan RTV Utrecht weten gewoon volgens de regels te handelen. "Tussen twee wedstrijden moet minimaal 48 uur zitten. FC Utrecht is donderdag om half 11 klaar, en de volgende wedstrijd is zondag om kwart over 12. Dat is voldoende."