Van Nistelrooij legt vinger op zere plek: "Die jongens zitten maandag in het vliegtuig naar Qatar"

PSV kreeg in eigen huis dé kans om vlak voor de interlandbreak verder uit te lopen bij concurrent Ajax, maar verloor in het Philips Stadion van AZ. De Eindhovenaren zagen vlak voor de aftrap dat FC Emmen een puntje pakte tegen de Amsterdammers, maar die voorzet kon niet worden afgerond door de ploeg van Ruud van Nistelrooij.

De oefenmeester van de Brabanders baalde enorm van het resultaat en zag dat zijn spelers niet het niveau aan konden tikken. "Je ziet het resultaat dat voor je afspeelt, dan weet je dat je het vandaag moet doen", doelde hij op de uitslag van FC Emmen-Ajax (3-3). Door de uitslag kwam er stiekem wat druk kijken bij de PSV-selectie. "Ik denk dat daarin wat onrust zat."

Ook het naderende WK speelde een rol, want maandag vertrekken de Nederlandse internationals al naar Qatar. "Je ziet gewoon, dat speelt onbewust mee. Geen spanning, maar die jongens zitten maandag in het vliegtuig naar Qatar. Je zag toch dat die jongens het moeilijk hadden, niet hun niveau haalden. Dat kan je ze ook niet altijd kwalijk nemen, vind ik. Er speelden gewoon wat zaken die onrust gaven", aldus Van Nistelrooij.

Xavi Simons werd vroegtijdig naar de kant gehaald, voor het eerst geselecteerd voor de Nederlandse hoofdmacht, maar kon tegen AZ geen potten breken. "Hij was ook niet zichzelf, maar dat kan je hem toch niet kwalijk nemen? Wat er allemaal gebeurt in zijn hoofd, met zijn selectie, waar hij lang naar uit gekeken heeft… Het is logisch dat hij eens een mindere pot heeft. Maar het waren te veel spelers die vandaag een mindere pot speelden", sprak hij zijn steun uit.

Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over ‘PSV - AZ’

Samenvatting: PSV - AZ

PSV-fans balen enorm na nederlaag tegen AZ: "Waardeloos, echt om je kapot te schamen"

Heftige beelden na #volutr: FC Utrecht-fans in het water gegooid en op hoofd geschopt (18+)

VIDEO GOAL: PSV - AZ 0-1 (Vangelis Pavlidis)

Opstelling PSV vs. AZ: Van Nistelrooij houdt vast aan winnende formatie

Romário kent zijn Nederlandse klassiekers nog: "Appelmoes en een beetje moe"