Voormalig VVV-trainer beschuldigt Marcel Meeuwis van racisme: "Ik wist niet wat ik hoorde"

Glen de Boeck maakte als trainer van VVV-Venlo in 2011 mee hoe racisme een grote rol speelde in zijn spelersgroep. De huidige coach van Lokeren doet in het televisieprogramma 'Racisme in de Kleedkamer' op de Belgische Sportzender Play Sports zijn verhaal en beschuldigt zijn toenmalige aanvoerder Marcel Meeuwis van racisme. Het fragment wordt vrijdagavond uitgezonden.

In het seizoen 2010/2011 stonden de Nigerianen Alexander Emenike, Ahmed Musa en Michael Uchebo bij VVV onder contract en zij hadden volgens De Boeck last van racisme: "De Nigerianen zeiden me dat een bepaalde speler, dat was mijn aanvoerder van dat moment, hen discrimineerde en spelers tegen hen opzette. En dat ze dat niet meer konden hebben. Toen heb ik mijn kapitein geroepen en heb tegen hem gezegd: wat heeft u hier op te zeggen. En hij zei: als er vanavond één Nigeriaan op het veld komt, wordt er niet gevoetbald. Echt waar. Ik wist niet wat ik hoorde."

Marcel Meeuwis, de aanvoerder in kwestie die beschuldigd wordt, doet het verhaal in gesprek met het Algemeen Dagblad af als grote onzin: "Deze man (De Boeck red.) heeft een erg slecht geheugen. Het enige wat klopt aan zijn verhaal, is dat de Nigeriaanse spelers destijds niet zo goed in de groep lagen. Ze voelden zich niet echt thuis."

Meeuwis boos door beschuldigingen van koekenbakker

"Dat had helemaal niets met racisme te maken, wél met het feit dat die jongens zich vaak afzonderden van de rest van de groep. Na trainingen, na wedstrijden, op sponsorbijeenkomsten: ze waren altijd als eerste weg. Ze spraken vrijwel alleen met elkaar. Als dat probleem werkelijk zo heftig is als hij zegt, waarom ging het daarna dan beter? Dat ik nu door zo’n koekenbakker wordt beschuldigd van racisme, maakt me heel boos."

Meeuwis speelde onder meer voor VVV-Venlo, Roda JC, Borussia Mönchengladbach en Feyenoord. 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Feyenoord: Nieuws, geruchten, interviews en veel meer’

Prachtige beelden: Zieke Feyenoorder kan nog één keer naar De Kuip

'Feyenoord gaat in de winterstop afscheid nemen van een groot aantal spelers'

Kritiek op Feyenoorder wordt heviger na wanprestatie tegen Cambuur: "Hij is het probleem"

Steven Berghuis is jarig (28) - Zijn mooiste momenten bij Feyenoord op een rij

'Feyenoord liet miljoenenaankoop Liverpool links liggen'

'Feyenoord denkt na over langer verblijf Dick Advocaat'

Feyenoord heeft beelden Cambuur gezien: "Dit wordt een strijd"

'Interesse uit buitenland in drie basisspelers van Feyenoord'

'Ajax zaterdag op de tribune bij Bundesliga-duel voor Zweedse doelpuntenmachine'

Feyenoord-fans zien Marsman blunderen tegen FC Porto: "Hij is (nog) niet buitenaards"