Van der Sar boos om behandeling Ajax-fans door Griekse politie: "Levensgevaarlijk!"

Edwin van der Sar heeft gereageerd op de gebeurtenissen op de tribunes bij AEK Athene - Ajax, waarbij vuurwerkbommen en molotovcocktails het Ajax-vak in werden gegooid en de ME de Amsterdamse fans keihard aanpakte. De algemeen directeur baalt stevig van het optreden van de Griekse politie en de veiligheidsmensen.

"De politie stond toe dat ons vak meerdere keren werd aangevallen door bewapende Griekse fans", vertelt Van der Sar aan het ANP. "Iedereen heeft kunnen zien dat zij vrij spel hadden om vuurwerk en andere projectielen ons vak in te gooien. De politie richtte zich alleen op onze fans en nauwelijks op de Grieken. Charges uitvoeren in een vol vak is levensgevaarlijk, maar toch werd het gedaan."

Gerapporteerd bij UEFA

Van der Sar geeft aan dat Ajax goed heeft gevolgd wat er precies gebeurd is in het stadion van AEK. "Wij hebben tijdens en na de wedstrijd onze bevindingen gedeeld met de UEFA en dit na afloop nog formeel aan ze gerapporteerd. Hun veiligheidsmensen hebben met eigen ogen kunnen aanschouwen wat er is gebeurd en hetzelfde geconstateerd als wij. Ik zeg niet dat de 1200 meegereisde fans allemaal lieverdjes zijn, maar zij zijn schandalig behandeld." De Ajax-directeur eindigt met een positieve noot: "Gelukkig heeft onze spelersgroep na de wedstrijd nog feest kunnen vieren met het uitvak. En ze kunnen bedanken voor hun steun. Want het is duidelijk dat er, met name bij de Europese duels, een fantastische wisselwerking is tussen spelers en supporters. En dat moet de boventoon voeren, net als het bereiken van de volgende ronde in de Champions League."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE AEK Athene - Ajax, Champions League: Doelpunten, video beelden en samenvatting’

Van der Sar over supportersgeweld bij AEK Athene-Ajax: "Politie gaf de AEK-fans vrij spel"

Anderlecht-speler biedt excuses aan voor verheerlijken geweld bij AEK Athene-Ajax

AEK Athene reageert met afschuw op gedrag eigen fans tegen Ajax

Ajax als enige Nederlandse ploeg door in Europa: "Ze hebben geluk gehad met de loting"

AEK Athene veroordeelt rellen: 'Een schande voor de geschiedenis van onze club'

Erik ten Hag: "De spelers hebben ervan genoten en dat hebben ze verdiend"

Beelden voor Ajaxfans: Het kleedkamerfeest na overwintering in de Champions League

Vrolijke André Onana scoort met OMHAAL op Ajax-training (VIDEO)