Overzicht: de transfers die Slot bij Liverpool kan verwachten

De trainer van Feyenoord gaat het volgend seizoen (24/25) officieel overnemen van Jürgen Klopp bij Liverpool. Eerder dit seizoen gaf Klopp aan dat dit definitief zijn laatste seizoen zou zijn. Maar welke spelers gaan er, net als de trainer, weg bij de club en wie kan Slot verwachten ter versterking? We zetten het op een rijtje.

Contracten van deze Liverpool-spelers worden niet verlengd

Voor Slot is het nog maar de vraag wie er volgend jaar in de selectie zitten als hij er gaat starten. De club zal namelijk al bepaald hebben wie er wél en géén contractverlenging aangeboden krijgen. Zo mogen er een aantal volgens de Engelse media deze zomer vertrekken; Joël Matip, Adrián en Thiago Alcántara. Verdediger Matip speelt al acht jaar bij de club en won meerdere prijzen in die periode. Toch lijkt de club hem geen nieuw contract te gaan aanbieden, wat nog loopt tot deze zomer.

Ook voor keeper Adrián is dit het geval, die hoeft volgens de Engelse media ook niet te rekenen op een verlenging. Middenvelder Thiago kwam voor dertig miljoen euro over, maar ook hij naar alle waarschijnlijkheid geen nieuw contract aangeboden.   

Deze spelers verlaten The Reds naar alle waarschijnlijkheid...

Een andere naam waar Slot naar alle waarschijnlijkheid niet op hoeft te rekenen is Joe Gomez. De pas 26-jarige verdediger speelt al zijn hele leven bij Liverpool, maar heeft volgens Engelse media behoefte aan een nieuw avontuur. Mede door gebrek aan speeltijd zou Gomez een transferverzoek hebben ingediend bij de club. Dan is er nog de speculatie rondom de drie sterspelers Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold en Virgil Van Dijk. Alle drie de heren hebben een contract lopen tot en met 2025. Salah zou ondanks de geruchten niet van plan zijn te vertrekken en zijn contract uit te dienen. Toch is het maar de vraag of er deze zomer geen clubs zijn die zich melden voor de vleugelaanvaller.

Dit geldt ook voor de captain van Oranje en eerder werden geruchten van een overstap naar Borussia Dortmund al ontkracht. Ook bij Virgil is het nog afwachten wat er gebeurt als een andere grote club met serieuze interesse aanklopt. Tot slot moet de Nederlandse trainer rekening houden met het mogelijke vertrek van Trent Alexander-Arnold. Volgens Fabrizio Romano heeft Real Madrid al langer het vizier op de rechtsback en zou het deze zomer mogelijk een poging doen de Engelsman naar Spanje te halen.

Mogelijke aankopen van Liverpool onder Arne Slot

Nederlandse oefenmeester die landgenoten meenemen naar hun volgende bestemming is een bekend verhaal. Ook ditmaal weet de Engelse media namen te koppelen aan de aanstaande komst van Slot. De meest concrete interesse zou liggen bij Teun Koopmeiners, die een uitstekend seizoen kent bij Atalanta in Italië. Ook Lutsharel Geertruida en Quinten Timber worden genoemd. De twee heren spelen momenteel onder Slot bij Feyenoord. Tevens zou ook David Háncko welkom zijn bij de Engelse club als het aan Slot ligt, al is Napoli ook een serieuze kandidaat om de Slowaak te tekenen.

Feyenoord-doelman vertrekt