'Summerville vertrekt naar Premier League: Feyenoord verdient mee'

Ondanks het mislopen van promotie naar de Premier League, speelt Crysencio Summerville aankomend seizoen op het hoogste niveau. De aanvaller gaat namelijk naar West Ham United, zo meldt Fabrizio Romano.

Update: Summerville naar West Ham United

West Ham United is in verregaande onderhandelingen met Leeds United over de transfer van Crysencio Summerville, meldt Sky Sports. Fabrizio Romano meldt een 'done deal'. Summerville levert Leeds United een bedrag van zo'n 29,5 miljoen euro op.

Hoeveel ontvangt Feyenoord bij transfer Summerville?

Volgens 1908.nl heeft Feyenoord recht op een doorverkooppercentage van ongeveer tien procent op de oud-speler van de club. Daarnaast beschikken ze ook over een solidariteitsbijdrage van vijf procent over de transfersom.

'Slot volgde Summerville'

Summerville vertrok in de zomer van 2020 bij Feyenoord voor een avontuur bij Leeds United. De aanvaller heeft zijn doorbraak te pakken. Afgelopen seizoen was hij goed voor 21 doelpunten en tien assists in 49 wedstrijden. Naast Brighton zouden ook Chelsea en Liverpool naar de uitblinker van Leeds kijken. Het zal niet de eerste keer zijn dat Arne Slot probeert om Summerville te overtuigen van een transfer. De oefenmeester dacht ook al aan de aanvaller in zijn tijd bij Feyenoord.

Wellenreuther pakt 50 jaar record
Duurste Nederlandse voetballers