Buitenlandse media wijzen drie Oranje-uitblinkers aan na zege op Oostenrijk: "Zij waren super"

De buitenlandse media zijn na de regelmatige 2-0 zege van Oranje op Oostenrijk vol lof over het Nederlands elftal. Drie spelers krijgen in het bijzonder de complimenten: Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Denzel Dumfries. Laatstgenoemde is gedeeld topscorer van het EK.

Het Laatste Nieuws ziet dat de PSV-back een zeer belangrijke schakel is geworden: "Het was niet de hoofdrolspeler op wie Nederland had gerekend, maar de rechtsachter van PSV mist alleen nog een cape die bij zijn oranje uitrusting past. Rechtsachter/topschutter, het is een dubbele vacature die je zelden of nooit in het voetbalwereldje tegenkomt, maar de Rotterdammer vult ze momenteel wel in. Hij staat netjes naast Lukaku, Ronaldo en Immobile."

Mundo Deportivo wijst een andere uitblinker aan: "Degene die echt schitterde, was De Jong. De speler van Barcelona legde al zijn wapens op tafel en maakte duidelijk dat hij één van de beste middenvelders van Europa is. Memphis liet tegelijkertijd zien dat hij prima bij Barcelona zou passen. Weinigen zullen er nog aan twijfelen dat hij een goede aanwinst kan zijn."

'De Ligt onbetwistbaar'

Marca geeft Frank de Boer juist de complimenten: "Hoeveel ze De Boer ook onder vuur nemen met spandoeken, vliegtuigjes en kritische stukjes: de bondscoach van Nederland keert niet terug naar de klassieke 4-3-3-formatie. En geef hem eens ongelijk. Oranje is in staat om zonder kleerscheuren de groepsfase door te komen. Overigens zonder overmatige glans, maar misschien komt dat nog. De jonge spelers worden in hun kracht gezet door De Boer. Ook De Ligt profiteert: de verdediger keerde terug in de basiself en liet zien dat zijn kwaliteiten onbetwistbaar zijn."

The Guardian merkt op dat de terugkeer van Matthijs de Ligt erg belangrijk voor Oranje is: "Frank de Boer begon het EK als zondebok, maar zijn 5-3-2-systeem begint te marcheren. De terugkeer van De Ligt was de sleutel. Het systeem van De Boer leek plotseling compleet en het vermogen van de Juventus-man om het gevaar te voelen én het te killen, trok het hele team omhoog. En Dumfries was net als tegen Oekraïne weer uitstekend."

Hier de samenvatting, beelden van Nederland-Oostenrijk 2-0 (alle goals)

samenvatting, beelden, video nederland oostenrijk ek voetbal

Lees ook: Dit is de vriendin van Denzel Dumfries

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Nederland-Oostenrijk, EK-voetbal’

Buurman Dumfries trots: "Hij is beter dan Memphis!"

Matthijs de Ligt blij met kritiek van 'meneer Van Basten': "Ik ben er bijna trots op"

Hilarische beelden: Zo pest je je buren die met vertraging naar #NEDOOS kijken... Geniaal!

Heftige beelden: Zanger 'Tukkertje Lorenzo' in elkaar geslagen tijdens feestvieren na #NEDOOS

Oranje op rapport na 2-0 zege tegen Oostenrijk: Dumfries en De Jong de grote uitblinkers

Waarom het voor Oranje van cruciaal belang is dat Zwitserland niet van Turkije wint...

Dumfries scoorde meer EK-goals dan Gullit, Robben, Cruyff, Kuyt en Van der Vaart

Wie is de BEST betaalde Oranje speler?!

Koning Willem-Alexander bezoekt ‘Mooiste Oranjestraat van Nederland’ (video)

Oranje speelt achtste finales voor 53.000 toeschouwers in Boedepast

Feyenoord-doelman vertrekt