Waarom het voor Oranje van cruciaal belang is dat Zwitserland niet van Turkije wint...

Nu Nederland zich geplaatst heeft voor de achtste finale van het EK kan het rekenen beginnen. Op welke tegenstander moeten we hopen en wie moeten we vooral zien te ontlopen? Het antwoord op de laatste vraag is simpel: Nederland moet hopen dat de tegenstander in de achtste finale niet uit poule F komt en is daarbij afhankelijk van Turkije en Zwitserland.

Waarom Zwitserland niet van Turkije mag winnen...

Oranje speelt in de achtste finale tegen een nummer drie, alleen is nog niet duidelijk wie dit wordt. Het kan dus de nummer drie uit poule F worden, de poule van Portugal, Frankrijk en Duitsland. Liever niet natuurlijk en daarbij is Oranje afhankelijk van poule A. Als deze poule GEEN beste nummer drie levert, ontloopt Nederland Portugal, Frankrijk en Duitsland. Dus is het kijken naar Turkije en Zwitserland, die nu respectievelijk nul en één punt hebben. Beide ploegen spelen nog tegen elkaar en zolang Zwitserland dit duel niet wint, ziet het er heel goed uit voor Oranje. Turkije heeft namelijk nul punten en een doelsaldo van -5 en lijkt daarom al uitgeschakeld.

Video, zo ontloopt Nederland in achtste finales Duitsland, Portugal of Frankrijk

Weg naar halve finale ligt open voor Oranje

Als de nummer drie van poule A zich niet plaatst voor de achtste finales dan speelt Nederland in de achtste finales tegen de nummer drie van poule D of E. Dat zou een stuk gunstiger zijn, want in poule D zitten Tsjechië, Engeland, Kroatië en Schotland, en in poule E zitten Spanje, Slowakije, Polen of Zweden. 

Bovendien ligt de weg naar de halve finale dan open, want Nederland speelt in dat geval in de kwartfinale tegen de winnaar van het duel tussen de nummer twee van poule A en de nummer twee van poule B. Hoe het er nu voor staat, lijkt dat een achtste finale tussen Wales en Rusland te worden, dus de winnaar daarvan speelt dan tegen Oranje. Nogmaals, alleen als poule A geen beste nummer drie aflevert. Van cruciaal belang dus, want dan zou Nederland pas in de halve finale een toptegenstander, bijvoorbeeld België of Italië, kunnen treffen.

mogelijke tegenstanders oranje in achtste finales ek

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Nederland-Oostenrijk, EK-voetbal’

Buurman Dumfries trots: "Hij is beter dan Memphis!"

Matthijs de Ligt blij met kritiek van 'meneer Van Basten': "Ik ben er bijna trots op"

Hilarische beelden: Zo pest je je buren die met vertraging naar #NEDOOS kijken... Geniaal!

Heftige beelden: Zanger 'Tukkertje Lorenzo' in elkaar geslagen tijdens feestvieren na #NEDOOS

Oranje op rapport na 2-0 zege tegen Oostenrijk: Dumfries en De Jong de grote uitblinkers

Buitenlandse media wijzen drie Oranje-uitblinkers aan na zege op Oostenrijk: "Zij waren super"

Dumfries scoorde meer EK-goals dan Gullit, Robben, Cruyff, Kuyt en Van der Vaart

Wie is de BEST betaalde Oranje speler?!

Koning Willem-Alexander bezoekt ‘Mooiste Oranjestraat van Nederland’ (video)

Oranje speelt achtste finales voor 53.000 toeschouwers in Boedepast