ESPN schrapt Ronald de Boer als vaste analist vanwege ambassadeurschap Qatar

Ronald de Boer zal niet langer te zien zijn als één van de vaste analisten bij ESPN. De voetbalzender heeft de samenwerking met de oud-voetballer op een laag pitje gezet vanwege zijn ambassadeurschap van Qatar, zo meldt het Algemeen Dagblad donderdag.

De Boer was tot dit seizoen één van de vaste gezichten van ESPN, maar doordat de zender er moeite mee heeft dat één van hun grote blikvangers zich associeert met Qatar is dit nu niet meer het geval. De Boer zet zich als ambassadeur in om het WK van 2022 in het oliestaatje te promoten. Het levert hem veel kritiek op, want de mensenrechten worden voor de bouw van de stadions in het land geschonden. In de media wordt zelfs gesproken over 15.000 doden bij het bouwen.

Tijdens de gesprekken om het contract van De Boer te verlengen wilde ESPN dat de oud-voetballer zou stoppen met zijn ambassadeurschap. Dit wilde hij niet. Dat was voor de zender reden om hem niet meer als vaste analist in te zetten, maar als oproepkracht. Zo was De Boer afgelopen weekend bijvoorbeeld te zien rondom FC Twente - Ajax.