FC Barcelona aangeklaagd in corruptieschandaal

FC Barcelona is aangeklaagd wegens corruptie. Eerder werd al bekend dat de club verwikkeld zou zijn in het schandaal, maar nu heeft de openbaar aanklager de club aangeklaagd. De club uit Barcelona zou een bedrijf van een voormalig scheidsrechtersbaas in Spanje jarenlang miljoenen hebben betaald.

Naast de aanklacht voor Barcelona richt deze zich ook op voormalig clubpresidenten Josep Bartomeu en Sandro Rosell. Tussen 2001 en 2018 zou FC Barcelona maarliefst 8,4 miljoen euro hebben betaald een José Negreira, de voorzitter van de scheidsrechterscommissie in Spanje. De club zou 1,4 miljoen euro aan zijn bedrijf hebben betaald en daarnaast nog ruim zeven miljoen aan hem persoonlijk hebben overgemaakt. 

Club werd geholpen met aanstelling scheidsrechters

De openbaar aanklager noemt dat Barcelona in ruil voor het geld werd geholpen met de aanstelling van scheidsrechters op hun wedstrijden. 'Barcelona bereikte en handhaafde een vertrouwelijke, mondelinge overeenkomst met Negreira, zodat hij in ruil voor geld handelingen kon verrichten die Barcelona ten goede zouden komen in beslissingen van scheidsrechters.'

Feyenoord-doelman vertrekt