ESPN-analisten hebben geen plek in 'beste elftal tot dusver' voor Timber, Trauner en Bergwijn

In het praatprogramma Voetbalpraat op ESPN maakten oud-prof's Marciano Vink en Kees Kwakman samen met Christian Willaert en Wouter Bouwman de balans op in de Eredivisie en stelden zij hun team van het Eredivisie-seizoen tot dusver samen. Opvallend is dat er achterin geen ruimte in voor spelers uit de top-3 en ook Ajax-topschutter Steven Bergwijn ontbreekt in het elftal van de analisten.

De analisten van ESPN kiezen voor Lars Unnerstall (FC Twente) op doel, waarbij Willaert de naam van Fortuna Sittard-doelman Ivor Pandur ook laat vallen door zijn hoge reddingspercentage. Achterin kiezen de heren unaniem voor Milan van Ewijk (SC Heerenveen) als rechtsback, terwijl rechts centraal de keuze van Vink en Kwakman valt op Ivan Marquez (NEC). Willaert noemt Jurrien Timber als zijn keuze voor die positie, maar erkent vrij snel zijn meerderen in de twee oud-voetballers. De analisten van Voetbalpraat kiezen vervolgens voor Remko Balker (FC Groningen) als andere verdediger in het centrum en op linksback valt de keuze op Milos Kerkez (AZ) boven Gijs Smal van FC Twente. 

Één Ajacied, één Feyenoorder en twee PSV'ers

De heren aan tafel discussiëren vervolgens over de beste middenvelders tot dusver, waarbij Tijani Reijnders (AZ) een plek aan de rechterkant op het driemans-middenveld, ondanks zijn grove charge op Brian Brobbey afgelopen weekend. Links op het middenveld valt de keuze op Kenneth Taylor, die bij Ajax een basisplaats veroverde en niet meer afstond en op de '10-positie' wordt Xavi Simons (PSV) geposteerd. De rechtsbuitenpositie zorgt voor wat meer discussie, waar Kwakman voor Amin Sarr (SC Heerenveen) kiest, kiest Vink voor Javairô Dilrosun van Feyenoord. Uiteindelijk schaart Willaert zich achter Vink waardoor de aanvaller van Feyenoord een plekje bemachtigd in het elftal. In de spits wordt Bas Dost geopperd door Willaert, maar dit wordt tegengesproken door Vink, die zelf kiest voor Steven Bergwijn in de spits, omdat de Ajacied volgens de oud-voetballer 'absoluut een plek verdient' ondanks dat hij geen echte spits is. Kwakman kiest uiteindelijk voor Michiel Kramer (RKC) als spits, waarmee hij zijn collega's overtuigd. Op de linksbuitenpositie kiest men unaniem voor de meest productieve Eredivisie-speler: Cody Gakpo van PSV (acht goals, zes assists). 

Bekijk het volledige Eredivisie-elftal tot dusver hier: