Orkun Kökçü vertelt hét verschil tussen de Eredivisie en Liga Portugal

Orkun Kökçü​ vertrok afgelopen zomer voor 25 miljoen van Feyenoord naar Benfica. In Lissabon weet de Turkse-international snel te aarden. Zo wordt hij erg geliefd door de supporters en presteert hij goed op het veld. Kökçü noemt tegenover het Algemeen Dagblad één verschil tussen de Eredivisie en Liga Portugal.

Spelen onder Roger Schmidt

Met negen punten uit vier wedstrijden staat Benfica, onder leiding van oud PSV-trainer Roger Schmidt, met één punt achter koploper Boavista op plek nummer vier: "Roger Schmidt is net als Arne Slot iemand die uitgaat van balbezit, dus dat is niet zo'n overgang. En aan het leven in Portugal wen je ook snel, moet ik zeggen. Dat heb ik snel opgepikt." 

Hét verschil

Ook de Portugese competitie bevalt de 22-jarige middenvelder goed: "Eigenlijk is het na mijn transfer vrij snel goed gegaan. Benfica is net als Feyenoord een topclub en dus heb je in de competitie veel de bal. Er is één groot verschil met de Eredivisie. In Nederland komen relatief kleine clubs soms ook met aanvallende intenties naar een wedstrijd tegen een titelfavoriet. Ze spelen dan behoorlijk open, maar dat is in Portugal niet het geval. De kleinere clubs gaan ver terug en daar moet je dan een oplossing voor vinden."