Kieft ontevreden over Götze: "Als hij het voortouw moet nemen, verschuilt hij zich voornamelijk"

Wim Kieft was niet te spreken over het spel van PSV tegen Real Sociedad. Door een 3-0 nederlaag werden de Eindhovenaren uitgeschakeld in de Europa League. Door de eliminatie moeten de Eindhovenaren genoegen nemen met de Conference League. De analist wijst na het teleurstellende resultaat naar trainer Roger Schmidt en Mario Götze.

De ploeg van Schmidt had in de eerste helft de touwtjes in handen. De Eindhovenaren hadden aan één punt genoeg om te overwinteren in de Europa League. "De opdrachten van Schmidt weten we niet exact. PSV verkeerde in de uitgangspositie om rustig af te wachten, compact te spelen, geen ruimte weg te geven en toe te slaan in de omschakeling", zo stelt Kieft in zijn column in De Telegraaf. "Dat zoiets niet gebeurt, mag je Schmidt verwijten".

De nederlaag is volgens de oud-voetballer echter niet alleen op de trainer af te schuiven. Zo stonden er meer dissonanten op het veld in Baskenland. "Boscagli gaf niet thuis en zijn ploeggenoten Götze, Gutiérrez en het veelbejubelde duo Doan en Bruma evenmin. Die twee doen het aardig in de Eredivisie, maar de Europa League is te hoog gegrepen. Zoals dat geldt voor heel PSV".

Kieft haalt Götze als voorbeeld aan. "De wereldkampioen zie je nooit in wedstrijden waar het er echt om gaat. Als hij het voortouw moet nemen, verschuilt hij zich voornamelijk. Götze ging eenmaal diep en toen kwam zijn gebrek aan snelheid pijnlijk aan het licht tegen een helemaal niet zo snelle Spanjaard. Zet je de drive en kwaliteit van Ajax tegen Sporting Portugal af tegen PSV dan is dat een wereld van verschil. Te vergelijken met het contrast tussen Steven Berghuis en Götze".

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Real Sociedad - PSV’

Cijfers PSV na Real Sociedad-debacle

VIDEO: Sociedad-ultras vallen aanwezige PSV'ers aan buiten stadion

Tien tweets die alles zeggen over PSV - Real Sociedad

PSV uitgeschakeld in Europa en moet naar Conference League na nederlaag tegen Sociedad

Schmidt gefileerd om Europa League-uitschakeling PSV: "Kunnen we echt niet van deze man af?"

VIDEO GOAL: PSV dieper in de problemen na tweede treffer Oyarzabal

PSV-fans maken routinier belachelijk: "Mario van Beukering"

VIDEO GOAL: PSV na strafschop op achterstand tegen Real Rociedad (1-0)

Twitteraars gaan stuk om spring Götze: 'Mario van Beukering'

Sfeerbeelden uit stadion voorafgaand aan Real Sociedad - PSV