BBC-presentator Lineker geschorst na kritiek op asielbeleid Verenigd Koninkrijk

Gary Lineker is door de BBC geschorst na zijn felle kritiek op het asielbeleid van het Verenigd Koninkrijk. De oud-prof presenteert het programma Match of the Day van de BBC, maar moet voorlopig toekijken. Eerder maakte de Engelse zender nog bekend niks te doen met de uitspraak van Lineker, maar hij is nu toch geschorst.

Lineker is het niet eens met het asielbeleid van zijn land. Op zijn Twitterpagina vergeleek hij de plannen voor het uitsluiten van illegale migranten met het beleid van nazi-Duitsland. Op deze tweet ontving de oud-prof een golf van kritiek. De BBC besloot hem te schorsen en kreeg vervolgens ook een golf kritiek over zich heen. De zender kwam met de volgende reactie: 'We hebben nooit gezegd dat hij geen mening mag hebben, maar hij zou weg moeten blijven bij het innemen van stellingen in politieke controverses.'

Collega en oud-Arsenal spits Ian Wright is solidair en legt tijdelijk zijn taken neer om Lineker te steunen. Daarnaast laat ook oud-spits Alan Shearer zijn taken bij de BBC voorlopig links liggen.