In beeld: Buitenlanders met meeste doelpunten in de Eredivise

Dušan Tadić is sinds zijn terugkeer in de Eredivisie flink op dreef voor Ajax. Sinds zijn transfer van Southampton naar de regerende landskampioen in 2018 is de aanvaller goed voor 58 doelpunten en 55 assists. In totaal is Tadić goed voor 100 doelpunten en 112 assists in de Eredivisie en daarmee een van de meest succesvolle buitenlanders in de Eredivisie. Tijd om de buitenlanders met de meeste doelpunten in de Eredivisie op een rijtje te zetten.

Bovenaan de ranglijst staant Hallvar Thoresen, die in actie kwam voor FC Twente en PSV. De Noor is goed voor 139 doelpunten in 296 Eredivisie-wedstrijden. Thoresen staat eenzaam aan de top, want op nummer twee staat Matthew Amoah met een verschil van 22 doelpunten. Amoah kwam in de Eredivisie namens Vitesse, Fortuna Sittard, NAC en sc Heerenveen in actie en was goed voor 117 doelpunten in 310 wedstrijden.

Op plek drie staat FC Twente-icoon Blaise Nkufo. De Zwitser kwam 223 keer in actie voor de Tukkers en was daarin goed voor 114 doelpunten. Met slechts twee doelpunten minder staat Jon Dahl Tomasson op plek vier. De Deen speelde in de Eredivisie voor sc Heerenveen en tweemaal voor Feyenoord en scoorde in 238 wedstrijden 112 keer. Op plek vijf volgt landgenoot Kenneth Pérez, die voor vijf verschillende Eredivisie-clubs in actie kwam. Als speler van MVV, AZ, Ajax, PSV en FC Twente was Pérez goed voor 105 doelpunten in 325 wedstrijden.

Plek zes wordt ingenomen door twee spelers met 100 doelpunten in de Eredivisie. Mariano Bombarda heeft als speler van FC Groningen, Willem II en Feyenoord 240 wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam staan en wist daarin 100 keer het net te vinden. De Spanjaard moet zijn plek delen met Dušan Tadić. De Serviër is nog altijd actie in de Eredivisie en wist als speler van FC Groningen, FC Twente en Ajax al in 237 wedstrijden al goed voor 100 treffers.