Beloften van PSV winnen prestigieus beloftentoernooi

Jong PSV heeft dinsdagavond de strijd om de Premier League International Cup gewonnen. Op Selhurst Park rekende de ploeg van trainer Adil Ramzi na verlenging af met de leeftijdsgenoten van Crystal Palace (1-3).

Na negentig minuten stond er door goals van Dante Sealy (PSV) en Scott Banks (Crystal Palace) een 1-1 gelijke stand op het scorebord, waardoor er verlengd moest worden. Daarin maakten de bezoekers uit Eindhoven het verschil. In de 99ste minuut zette Jason van Duiven Jong PSV op voorsprong. Na een tumultueze slotfase, met vechtpartijtjes en enkele gele kaarten, gooide Simon Colyn in de blessuretijd van de verlenging de wedstrijd in het slot.

In de groepsfase versloeg Jong PSV al West Ham United (5-0), Manchester United (2-0) en Arsenal (7-2). Tegen Brighton & Hove Albion werd er gelijkgespeeld (2-2). In de kwartfinale was de beloftenploeg met 3-0 te sterk voor Everton. In de halve eindstrijd moest Fulham eraan geloven: 2-1.

Het is de eerste keer dat een Nederlandse club deze prijs in de wacht heeft gesleept. In 2016 stond Jong PSV ook al in de finale van dit prestigieuze beloftentoernooi. Toen werd na verlenging met 2-4 verloren van Villarreal.

Net binnen