"Jarrad Branthwaite is de Calvin Bassey van PSV"

Andy van der Meijde heeft geen hoge pet op van de verdediging van PSV. Met name huurling Jarrad Branthwaite krijgt het flink te verduren van de oud-speler van onder meer Ajax, Everton en PSV.

"Als je kijkt naar het team... Als je mee wilt doen om de prijzen, heb je echt een andere verdediging nodig", vertelde Van der Meijde maandagavond in de uitzending van Veronica Offside. De achterhoede van PSV liet het afgelopen weekend tegen SC Heerenveen (3-3) afweten, aldus Van der Meijde. "Heerenveen-speler Milan van Ewijk komt van achteruit meelopen en niemand pakt hem op. Branthwaite gaat op een gegeven moment ineens als linksbuiten spelen, verliest de bal en je krijgt een corner tegen waaruit een doelpunt valt".

"Branthwaite is de Calvin Bassey van PSV, die moet je heel snel wegdoen", deed de voormalig profvoetballer er nog een schepje bovenop. "Die jongen moet lekker in Engeland gaan voetballen, ballen wegkoppen, niet over de middellijn komen en zich niet bemoeien met het spel. Dat gaat gewoon niet".

Branthwaite wordt dit seizoen gehuurd van Everton. PSV zou de Engelsman graag definitief willen inlijven, al staat daar volgens Voetbal International wel een prijskaartje van meer dan tien miljoen euro tegenover.

Feyenoord-doelman vertrekt