'Zestal PSV'ers doet beklag over Van Nistelrooij bij directie'

Zes spelers van PSV hebben bij algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Steward hun beklag gedaan over trainer Ruud van Nistelrooij, zo meldt De Telegraaf. Onder hen zouden ook aanvoerder Luuk de Jong en topscorer Xavi Simons zijn.

Volgens de krant 'is een grondige evaluatie van de trainer en de technische staf de hoogste prioriteit' voor Steward. Zo zou er besproken moeten worden met Van Nistelrooij hoeveel ruimte er is om progressie te boeken. Mocht die ruimte er niet zijn, dan zullen er conclusies getrokken moeten worden, zo meldt het medium.

Assistenten

Er zal in Eindhoven in ieder geval gekeken moeten worden naar een nieuwe technische staf. André Ooijer vertrekt bij PSV en ook Fred Rutten lijkt aan zijn laatste weken bezig te zijn bij de club. De assistenten zouden op gespannen voet leven met Van Nistelrooij.

PSV wacht nog een zware klus op de laatste speeldag. De club uit Eindhoven heeft aan een gelijkspel uit bij AZ genoeg om de tweede plaats veilig te stellen. Ajax kan bij winst nog over PSV heen, maar dan moeten de Brabanders verliezen in Alkmaar. Ajax speelt zelf een uitwedstrijd tegen FC Twente.