ED bevestigt berichtgeving De Telegraaf: ‘Spanningen tussen stafleden bij PSV’

Het Eindhovens Dagblad bevestigt de berichtgeving van De Telegraaf. De krant kwam eerder met het verhaal dat er spanningen zijn in de technische staf van PSV en dat trainer Ruud van Nistelrooij niet meer met zijn assistenten door een deur kan. Het Eindhovens Dagblad bevestigt deze berichten nu en komt met een aanvulling.

Clubwatcher Rik Elfrink vertelt het volgende over de situatie. "Van Nistelrooij wordt gezien als eigenwijs, hoewel hij natuurlijk wel eindverantwoordelijk is en dus ook de bevoegdheid moet hebben om keuzes te maken." De trainer van PSV zou met regelmaat adviezen van zijn assistenten hebben afgeslagen. ‘Het hele seizoen zijn er af en toe 'dingetjes' binnen de technische staf en klagen plukjes spelers links en rechts over de gang van zaken. Dat zijn niet altijd bepalende pionnen, voor de duidelijkheid, want uiteraard zijn reserves ontevreden.'

Assistent-trainer André Ooijer vertrekt na het einde van dit seizoen, maar de selectie wil graag door met Fred Rutten. Ruud van Nistelrooij houdt er volgens De Telegraaf rekening mee dat hij ook moet vertrekken, zo lijkt de rol van de trainer onder de loep te worden genomen.