De Jong toont begrip voor woedende PSV-fans: "Terecht, op één fase na niet goed genoeg"

PSV slaagde er niet in om zondagmiddag te winnen van sc Heerenveen en vroegtijdig de tweede plaats veilig te stellen en dat zorgt voor onvrede. Niet alleen bij de spelers, maar ook de achterban kan nauwelijks begrijpen hoe de ploeg van Ruud van Nistelrooij met de hakken over de sloot één punt uit het vuur wist te slepen tegen de Friezen.

"Ik snap ze wel", begint de aanvoerder zijn uitleg. "We hebben veel goede thuiswedstrijden gespeeld, dus verwachten ze een beter niveau van ons. Wij natuurlijk ook. Het moet zeker beter en dat weten we. Het is terecht, want op een fase na was het gewoon niet goed genoeg. We moeten de fans met ons meekrijgen. Dat zag je toen we de 2-3 maakten." Na een 1-0 voorsprong gaven de Eindhovenaren het helemaal uit handen en stond het tot een kwartier voor tijd zelfs op een 1-3 achterstand.

De Eindhovenaren waren in eigen huis het hele seizoen moeilijk te verslaan, want er werd pas één keer verloren dit seizoen in het Philips Stadion. Doelman Walter Benítez moest drie keer vissen en na afloop bleek dat PSV in totaal de meeste goals heeft moeten incasseren van de eerste zes ploegen, namelijk 39 keer. "Dat is veel voor een topclub. We moeten kijken hoe we dat beter gaan doen. We moeten proberen om op alle punten de beste te zijn", aldus De Jong.