'PSV herkent zich niet in berichtgeving over onrust binnen selectie, spelersgroep hoopt op aanblijven Rutten'

Vlak voor de 33e speelronde in de Eredivisie kwam naar buiten dat er sprake zou zijn van onrust binnen de PSV-selectie. Vooral de technische staf bleek het moeilijk te hebben en vooral de onderlinge communicatie werd gekraakt, maar de club heeft inmiddels laten weten zich niet te herkennen in die berichtgeving.

Dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal InternationalDe Telegraaf had eerder gemeld dat er een aantal belangrijke spelers van de Eindhovenaren in de week na de gewonnen bekerfinale hun beklag hadden gedaan over Ruud van Nistelrooij. Zij lieten aan algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart weten dat de manier van communiceren, zijn keuzes en de wrijving tussen de oefenmeester en zijn assistenten voor problemen zorgt binnen het team.

André Ooijer liet al eerder weten na dit seizoen af te zwaaien bij de Brabantse club en daar baalt men zeer van, maar daardoor is de hoop gevestigd op Fred Rutten. Ook de spelersgroep schijnt aangegeven te hebben op zijn aanblijven te hopen. 'Duidelijk is dat de spelersgroep het aanstaande vertrek van André Ooijer betreurt en hoopt dat Fred Rutten ervoor kiest om PSV trouw te blijven. Dát is wel uitgesproken in een gesprek tussen een afvaardiging van de spelersgroep en Stewart', aldus VI.