Team van de Week 14: PSV hofleverancier, ook PEC goed vertegenwoordigd

Het team van de week na speelronde 14 is uiteraard gevuld met drie spelers van PSV. De Eindhovenaren wonnen met 1-2 van Feyenoord en vooral Schouten, Boscagli en Saibari blonken uit. Ook PEC Zwolle is zeer goed vertegenwoordigd. De Zwollenaren wonnen met 0-5 van FC Volendam.

Naast de drie uitblinkers van PSV én Ferdy Druijf en Bram van Polen die PEC Zwolle vertegenwoordigen, zijn ook RKC, Fortuna Sittard, FC Utrecht en FC Twente terug te vinden in het team van de week.

RKC en FC Utrecht vechten zich naar een punt

FC Utrecht knokte zich in de laatste wedstrijd van deze speelronde tot een gelijkspel in eigen huis tegen AZ. De Domstedelingen waren zeker de tweede helft de bovenliggende partij, maar scoorde niet meer. Victor Jensen tekende voor de gelijkmaker en dicteerde op het middenveld, vandaar via hem een eervolle vermelding voor de ploeg van Ron Jans die rond de degradatiestreep zweeft.

Ook RKC speelde in een enerverende wedstrijd gelijk tegen Excelsior. Het punt komt volledig op het conto van Oukili, die twee goals voor zijn rekening nam. 

Fortuna Sittard en FC Twente winnen overtuigend

Zowel Fortuna Sittard als FC Twente won hun wedstrijd met 3-1 tegen respectievelijk Vitesse en Go Ahead Eagles. De ploeg uit Sittard kwam via twee goals van Kaj Sierhuis én een erg goed spelende Ivo Pinto tot een mooie uitslag tegen de hekkensluiter van de Eredivisie. Bij FC Twente blonken zowel doelman Lars Unnerstall en Sem Steijn uit. Eerstgenoemde verrichtte een paar knappe reddingen, terwijl Steijn wederom het net wist te vinden.

Het team van de week: