Top-vijf clubs meest trefzekere clubs in grootste competities ter wereld!

Het voetbal in de topcompetities is inmiddels alweer begonnen. We zijn nog maar net aan de gang, maar sommige clubs schieten uit de startblokken. Dit zijn vijf clubs in de top zes competities die het net in de eerste speelronden behoorlijk makkelijk weten te vinden, aangevoerd door twee Nederlandse clubs!

5) Girona 

Girona is niet alleen verrassend genoeg in deze top-vijf te vinden, ook staat de ploeg bovenaan in La Liga. Onder meer met Daley Blind en oud PSV'er Sávio weten de Spanjaarden aan het begin van het seizoen iedereen te verrassen. Zo heeft de outsider van Spanje in zeven speelrondes al 18 keer gescoord. Vooral de wedstrijden tegen Mallorca (5-3) en Granada (2-4) waren doelpuntrijk.

4) Brighton 

Ook Brighton staat op achttien doelpunten. Na een uitstekende seizoenstart met vijftien punten uit zes wedstrijden is het op plek drie te vinden in de Premier League. De ploeg van trainer Roberto De Zerbi heeft in elke wedstrijd tot nu toe minimaal drie doelpunten gemaakt en met de Nederlands Joel Veltman en Jan Paul van Hecke krijgt het achterin ook niet meer dan een doelpunt tegen in die zes Premier League-duels. De wedstrijden tegen Champions League-deelnemers Manchester United (1-3) en Newcastle United (3-1) werden relatief makkelijk gewonnen, waardoor Brighton een kanshebber is voor een plek die rechtgeeft op de Champions League voor volgend seizoen. 

3) Bayern München 

Na twee verrassende clubs, is Bayern München een verwachte naam in dit lijstje. Zo zet Der Rekordmeister elk seizoen wel een paar hoge uitslagen neer. Dit seizoen was het al raak in speelronde vijf waar het Bochum makkelijk aan de kant zette met 7-0. Vooral nieuwe spits Harry Kane is met zeven goals in vijf speelrondes goed uit de startblokken geschoten, en de verwachting is dat hij er nog veel in zal schieten dit seizoen. 

2) PSV 

Het is misschien niet verrassend dat clubs uit de Eredivisie de top twee vormen. Zo wordt de Nederlandse competitie vaak gezien als een speeltuin voor spitsen, zoals voor PSV-spits Luuk de Jong die dat bevestigt met zes goals in zes speelrondes. Het aanvallend ingestelde PSV van Peter Bosz zette met gemak achtereenvolgens RKC (0-4), NEC (4-0), Almere City (4-0) en Go Ahead Eagles aan de kant (3-0) en de vraag is wie de denderende PSV-trein zal stoppen in de Eredivisie.

1) Feyenoord 

Ook Feyenoord heeft de laatste tijd geen kind aan de clubs die zich bevinden in het rechterrijtje. Met negen goals en twee assists van aanvalsleider Santiago Giménez in de zes eerste Eredivisie-duels hielp hij de Rotterdammers met ruime cijfers langs achtereenvolgens Almere City (6-1), FC Utrecht (1-5), SC Heerenveen (6-1) en Ajax (0-4). Met de Mexicaan in vorm gaat dat doelpuntenaantal van de Rotterdammers dit seizoen alleen maar meer worden.

Hieronder de volledige overzicht:

Ook interessant