PSV-debutant krijgt complimenten: "Hij hield het simpel"

Peter Bosz won met overtuigende cijfers van NEC op zaterdagavond. Armel Bella-Kotchap debuteerde in het Philips Stadion en vormde samen met André Ramalho het centrale duo in de as van de defensie. Na afloop was zijn oefenmeester tevreden over het eerste uur van de Duitser in dienst van PSV.

"Hij maakt een heel goede indruk", luidt de conclusie van Bosz. "Hij speelde vandaag ook heel goed. Ik sprak gisteren met hem en gaf hem mee dat hij in balbezit simpel moest spelen. Je hoeft niet aan iedereen te laten zien dat je een goede lange bal hebt." Na 63 minuten spelen en een 3-0 voorsprong werd de huurling vervangen door Olivier Boscagli.

De oefenmeester was ook blij met het feit dat gemaakte afspraken met Bella-Kotchap gehoord werden. "Ik kan me voorstellen dat je jong bent, bij een nieuwe club komt en dan aan iedereen wil laten zien hoe goed je bent. Juist als centrale verdediger moet je ook ingetogen kunnen spelen. Hij heeft veel goede voetballers voor zich, geef hen de bal maar. Dat heb ik hem gevraagd en dat heeft hij gedaan. Hij hield het simpel en won zijn duels", besluit Bosz.

Net binnen