Van Basten toont bewondering voor PSV'er: "Hij is zó slim"

Marco van Basten is enorm te spreken over de opleving van Luuk de Jong bij PSV. De analist noemt na afloop van het gewonnen Champions League-duel met RC Lens, waarin de spits de winnende maakte, dat hij de Nederlander steeds beter vindt.

Van Basten ziet hem met de wedstrijd groeien. "Goede spits. Ik ben heel enthousiast over hem geworden. Zijn timing en positie kiezen, dat is natuurlijk iets wat een goede spits maakt. De Jong weet precies wat er gaat gebeuren bij een voorzet en hij is zó slim en goed in de lucht. Hij staat daar waar de bal komt en doet het vervolgens gewoon heel goed", doelt hij op de beslissende treffer tegen de Franse bezoekers in de UEFA Champions League. 

San Marco wil echter niet alleen De Jong complimenten geven, want uit eigen ervaring weet hij ook hoe belangrijk het voor een centrumaanvaller is dat zijn collega's op de flanken ook weten wat er van hen verwacht wordt. "Er moet vooral een wisselwerking zijn, met bijvoorbeeld Bakayoko voor deze goal. Je moet het gevoel hebben met hun. Zij moeten weten waar hij hem wil, hoe die hem wil en wanneer hij hem wil. Dat is samenspel en je ziet dat zij dat hebben."

Ook interessant