SPEKTAKEL GEGARANDEERD! Dit waren de laatste vijf edities Feyenoord-PSV!

Dit weekend staat er weer een kraker in de Eredivisie op het programma. Koploper Feyenoord ontvangt PSV in de eigen Kuip. De laatste edities van deze topper zorgden al voor veel vuurwerk en het is te hopen dat dat deze keer niet anders zal zijn. Een overzicht van de laatste vijf edities tussen de twee ploegen.

2021/2022: Feyenoord-PSV 2-2

Van deze wedstrijd zal menig PSV-supporter nog weleens wakker worden midden in de nacht. De ploeg van toenmalig trainer Roger Schmidt kwam binnen een halfuur op een 0-2 voorsprong in de Kuip en hield deze ook lang vast. Pas zo'n vijf minuten voor tijd maakte Cyriel Dessers de aansluitingstreffer, maar het echte spektakel moest nog komen. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Feyenoord een penalty van scheidsrechter Serdar Gözübüyük na een controversiële handsbal. Dessers faalde niet vanaf de stip en het werd 2-2. Dit gebeurde in de 32e speelronde van de Eredivisie, waardoor het voor PSV zo goed als onmogelijk werd om nog kampioen te worden.

Tekst gaat verder onder de video

2020/2021: Feyenoord-PSV 3-1

In een toen nog lege Kuip kreeg PSV in de eerste helft alle hoeken van het veld te zien. De Eindhovenaren werden in de eerste 45 minuten volledig overrompeld door de flitsende en effectieve counters van de thuisploeg. Het Feyenoord van Dick Advocaat zocht de kleedkamer dan ook op met een 3-0 voorsprong door doelpunten van Mark Diemers, Steven Berghuis (een prachtig afstandsschot) en Bryan Linssen. In de tweede helft deed PSV nog wel iets terug met een doelpunt van Ibrahim Sangaré, maar tot meer kwam de ploeg uit de Lichtstad niet.

2019/2020: Feyenoord-PSV 3-1

Een editie die we toch wel mogen bestempelen als de grote Berghuis-show. De aanvaller nam alle drie de Rotterdamse doelpunten voor zijn rekening. Twee daarvan kwamen vanaf de strafschopstip. Pas tegen het einde van de wedstrijd deden de Eindhovenaren van trainer Mark van Bommel iets terug door een geniaal doelpunt van Gaston Pereiro. Desondanks was het weer Dick Advocaat die als winnende trainer het veld van de Kuip verliet.

2018/2019: Feyenoord-PSV 2-1

Ook bij dit treffen tussen Feyenoord en PSV trok de thuisploeg aan het langste eind. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst kwam door een doelpunt van Nicolai Jørgensen op voorsprong en breidde deze later uit door een mooie goal van buitenspeler Sam Larsson. Ook nu kwam het doelpunt van PSV veel te laat. Met een individuele actie sprintte Steven Bergwijn langs Tyrell Malacia op om vervolgens de bal door de benen van doelman Justin Bijlow te schuiven.

2017/2018: Feyenoord-PSV 1-3

De laatste keer dat PSV won in de Kuip was in het seizoen 2017/18. De Eindhovenaren werden toen onder leiding van Phillip Cocu kampioen van de Eredivisie. In Rotterdam zorgde Santiago Arias voor de openingstreffer voor PSV en maakte Steven Bergwijn tien minuten later het tweede doelpunt. Na de rust bracht Tonny Vilhena de spanning volledig terug in het duel met een rake kopbal, maar dit bleek niet van lange duur. Vijf minuten later schoot Gaston Pereiro de einduitslag op het bord waardoor PSV een belangrijke overwinning kon bijschrijven in de jacht op de titel.

Een overzicht van de onderlinge resultaten tussen Feyenoord en PSV vind je hieronder. Speel mee bij Jack's Casino & Sports en win!