Jahanbakhsh schiet Iran naar halve finale Azië Cup ten koste van Japan

Iran heeft zich zaterdag ten koste van topfavoriet Japan geplaatst voor de halve finale van de Azië Cup. Alireza Jahanbakhsh zorgde in de 96ste minuut voor de beslissing.

Japan, waar collega-Feyenoorder Ayase Ueda in de basis begon, kwam na een klein half uur spelen op voorsprong in het Education City Stadium in Qatar. Hidemasa Morita scoorde na een knappe individuele actie.

Iran maakte na rust een betere indruk en kwam in de 55ste minuut op gelijke hoogte via Mohammad Mohebi. De wedstrijd leek af te stevenen op een verlenging, maar niets was minder waar. In de blessuretijd ontving Iran nog een strafschop. Jahanbakhsh ontfermde zich over de penalty en schoot snoeihard raak: 2-1.

Dat betekent dat Iran het aanstaande woensdag mag opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Qatar en Oezbekistan, dat later vandaag op het programma staat. De andere halve finale gaat tussen Jordanië en Zuid-Korea. Zij treffen elkaar komende dinsdag.