Transfergekte bij Nederlandse topclubs: 'Ajax wijst Akpom-bod af, Feyenoord bepaalt lot PSV'

Deadline Day stelt absoluut niet teleur, zo blijkt! Nottingham Forest kwam namelijk met een last minute onderzoek naar de mogelijkheid om Chuba Akpom over te nemen en inmiddels is zelfs een bod van de Premier League-club afgewezen, aldus Fabrizio Romano en De Telegraaf

Er is echter geen sprake van onwil vanuit Amsterdamse zijde, want de Italiaan en de ochtendkrant melden allebei dat de Amsterdammers namelijk bereid zijn om afstand te doen van de Engelsman. Het eerste voorstel betrof een huurovereenkomst met optie tot koop en dat ging over een bedrag rond de vijftien miljoen euro. Daar ging Ajax niet mee akkoord en daarom is een tegenvoorstel gedaan. Dat gaat over een bedrag van zeventien miljoen euro en een verplichte koopoptie in de overeenkomst. 

Deze optie zou gelden bij een X-aantal gespeelde wedstrijden en volgens De Telegraaf is het aantal wedstrijden uit het openingsvoorstel van Nottingham Forest te hoog.

'Feyenoord beslissend in Driouech-deal'

Dan is er ook nog de transfersoap rondom Couhaib Driouech. PSV werd als eerste concreet voor de aanvaller van Excelsior en de deal leek donderdagmiddag in een stroomversnelling te raken, maar toen kwam Feyenoord om de hoek kijken. Zij waren bereid om Leo Sauer te verhuren, maar stapte na een tijdje concurrenten met de koploper van de Eredivisie van tafel. 

Daardoor leuk de weg naar Eindhoven volledig open, maar toch meldt Voetbal Internationalanders. Zij weten namelijk dat de club uit Kralingen nog steeds hopen op de komst van Sauer, omdat zij alleen maar akkoord gaan met een Driouech-vertrek als er een vervanger in huis is. Dat betekent eigenlijk dat de Rotterdammers de sleutel in handen hebben in een eventuele oplossing voor een probleem bij de concurrent...