Verloren talent Dani trapt Lodewijks tegen hoofd, maar raakt vooral zelf zijn kop kwijt; Ajax-PSV door de jaren heen

Ajax-PSV, zondag in de ArenA. Wat een mooie wedstrijd om 2016 in de Eredivisie mee af te sluiten. Wij blikken alvast vooruit en doken beelden op uit het verleden en goten er een Voetbalflitsen sausje overheen. Vandaag Deel 3. PSV-doelman Patrick Lodewijks na charge Dani opgenomen in ziekenhuis.

15 november 1998: Ajax-PSV eindigde in 2-2, maar onderwerp van gesprek was naderhand vooral Dani. En dat had alles te maken met de gruwelijke manier waarop de Portugese speler van Ajax invaller-doelman Patrick Lodewijks in de slotfase te lijf ging. 

Dani, officieel Daniel da Cruz Carvalho, kon volgens de KNVB-reglementen niet worden geschorst naar aanleiding van tv-beelden waarop te zien is hoe hij Lodewijks tegen het hoofd schopte. De Portugees werd bestraft met een gele kaart; alleen als de scheidsrechter niets had ondernomen had de aanklager actie kunnen ondernemen. Dani kwam er dan ook zonder schorsing vanaf. En dat zette kwaad bloed bij veel mensen. 

Patrick Lodewijks hield er uiteindelijk een hersenschudding en een beschadigde oogkas aan over.

Over Dani...

De moeder van Dani

Feestbeest

Dani stopte in 2004 al op 26-jarige leetijd met voetballen. Dat terwijl hij door Johan Cruijff ooit ‘het grootste talent’ van de Amsterdamse club werd genoemd. Maar de aanvaller nam het voetbalvak niet altijd even serieus en daardoor wist hij nooit helemaal door te breken. In een interview met ELF Voetbal Magazine erkende de Portugees jaren later dat hij vaak en soms ‘tot diep in de nacht’ ging feesten. Er gingen ook geruchten de ronde dat hij harddrugs gebruikte, maar dat ontkende hij. “Ik heb het zelf nooit aangeraakt, maar cocaïnegebruik was in Amsterdam wel de normaalste zaak van de wereld.”

Vrienden over Dani

Boetepot

Wegens allerlei vergrijpen liep het bedrag dat Dani bij Ajax aan boetes moest betalen op tot zo'n 40.000 euro. Van dat bedrag ging de selectie van Ajax met vijf helikopters lunchen in Vaals. “Als ik dat verhaal nu terug hoor, denk ik alleen maar: hoe stom kan je zijn? (…) Maar dat geld hadden ze beter aan een goed doel kunnen geven. Bastards.”

Documentaire over Dani

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘VOORBESCHOUWEN OP AJAX-PSV’

Younes: "Als wij zo spelen in 2017 komt het wel goed"

Via: AFC Ajax

Snelste rode kaart ooit voor nummer 13; Ajax-PSV door de jaren heen

Krijg toch allemaal de kleren, eerbetoon Bobby Haarms; Ajax-PSV door de jaren heen

Sfeertje hoor! Honderden fans steunen PSV met vuurwerk op afsluitende training voor #ajapsv

Hans van Breukelen vaak Kop van Jut bij Ajax-PSV; bekogeld met eieren en nat pak in het Olympisch stadion

Suárez bijt Bakkal: Ajax-PSV, opvallende momenten uit de geschiedenis uitgelicht