Van Praag ontkent Ajax-geruchten: "Allemaal verhalen, hou op"

De naderende transferzomer brengt veel geruchten met zich mee, maar de focus lijkt voornamelijk op Ajax te liggen. Na het teleurstellende seizoen hebben zij op het oog meer werk te verzetten dan de concurrentie. Michael van Praag reageert op enkele geruchten.

Waaronder de komst van Eduard Spertysan, die vorige zomer ook al op het lijstje heeft gestaan in de Johan Cruijff ArenA. Destijds werd gemeld dat een deal geen mogelijkheid meer was, doordat Rusland en Oekraïne in oorlog waren en de middenvelder bij FK Krasnodar speelde.

Mislintat gaf uitleg over mislukken van Spertysan-deal

Toenmalig technisch directeur Sven Mislintat gaf destijds uitleg over het niet binnenhalen van de Armeense middenvelder. "De discussie ging niet over zijn kwaliteiten, maar over het feit dat hij in Rusland speelde. Hij had een geweldige speler voor ons kunnen zijn. Het is niet zo dat iemand daaraan twijfelt. Hij had voor Ajax een rol kunnen hebben zoals Kevin De Bruyne bij Manchester City heeft. Hij is een speciale speler en die vind je niet voor dit geld op de markt."

Van Praag reageert op transfergeruchten rondom Weghorst en Spertysan

Als gast bij het NH Sportcafé wordt de voorzitter van de Amsterdamse RvC gevraagd om te reageren op de berichten en namen. "Dat zijn toch allemaal verhalen, hou op. Ik las op internet dat wij bezig zijn om een Rus (Armeense Spertysan, spelend voor een Russische club) te kopen. Hoe komen ze er in godsnaam bij? Dat is gewoon niet waar. Dat is gewoon iemand die zuigt dat uit zijn duim en dat staat alweer drie dagen op internet. Onzin. Dat is helemaal niet aan de orde", aldus Van Praag. Er is wél veel sprake van interesse in Ajax-spelers.

Feyenoord-doelman vertrekt