Ajax kan na verkoop Conceição mogelijk wéér cashen voor de aanvaller

Onlangs maakte Ajax de verkoop van de 21-jarige aanvaller bekend. FC Porto huurde de speler van de Amsterdammers en besloot de koopoptie in het contract te lichten. Toch is door omstandigheden een snel vertrek niet ondenkbaar, wat Ajax geld op zou leveren.

Mogelijkheden voor Ajax

Ajax beschikt over een doorverkooppercentage van tien procent, wist Tim van Duijn van Voetbal International te melden. Volgens Portugese media moet er serieus rekening gehouden worden met een snel vertrek van Francisco Conceição. De manier waarop vader Conceição is vertrokken zou deze berichtgeving moeten onderbouwen. De aanvaller ligt vast bij de Portugese club tot medio 2029. Al is er wel een mogelijkheid voor geïnteresseerde clubs, de linksbenige aanvaller kan namelijk tot 15 juli 2024 gehaald worden voor 30 miljoen euro. Na deze deadline is er een afkoopsom van 45 miljoen euro geldig. De vraag is of er clubs zijn die zich gaan melden voor de Portugees, maar mocht dat het geval zijn dan kan Ajax in korte tijd nog meer verdienen aan hun voormalige speler.  

Ontslag vader Conceição

Sérgio Conceição, vader van rechtsbuiten Francisco, gaat na zeven seizoenen weg als hoofdtrainer van FC Porto. Afgelopen april verlengde hij nog zijn contract, dit was nog onder voorzitter Pinto da Costa. Na nieuwe verkiezingen is deze rol weggelegd voor Villas-Boas en die lijkt de oorzaak voor het vertrek van de trainer. Zo zou Villas-Boas de assistent van Conceição willen aanstellen als hoofdtrainer, waarop de hoofdtrainer reageerde door de club te willen verlaten. Ondanks een recent nieuw contract zijn beide partijen er toch uitgekomen en werd officieel aangekondigd dat Conceição de club gaat verlaten.

Feyenoord-doelman vertrekt