Spelerspaspoort Wout Weghorst (profiel)

Profiel: Wout Weghorst (Borne, 7 augustus 1992) speler van VfL Wolfsburg.

Spelerspaspoort Weghorst

wout weghorst

Doorzettingsvermogen van Weghorst

Op jonge leeftijd start Weghorst zijn voetbalcarrière in de jeugd van RKSV NEO in zijn geboorteplaats Borne. Al snel ontwikkeld Weghorst zich tot een echte goaltjesdief en maakt hij de overstap naar DETO. Hier wekt hij de interesse van een aantal profclubs, waarna Weghorst uiteindelijk naar Willem II vertrekt. In Tilburg krijgt hij in de voorbereiding van het seizoen 11/12 de kans om zij in het eerste te spelen, maar dat lukt hem niet. Bij de beloften van Willem II krijgt Weghorst weinig speeltijd en vertrekt hij naar FC Emmen.

In zijn debuutseizoen bij FC Emmen komt Weghorst tot acht doelpunten in dertig wedstrijden. Het seizoen daaropvolgend schiet de spits er in 36 wedstrijden 13 ballen in. Waarin zijn contract in 2014 afloopt, pikt Heracles de aanvaller transfervrij op en mag hij aan de Eredivisie ruiken. In zijn debuutseizoen is Weghorst goed voor acht Eredivisiedoelpunten. Met vijftien doelpunten in 39 wedstrijden, speelt Weghorst zich in het seizoen 15/16 op het verlanglijstje van AZ.

wout weghorst clubs

Weghorst de doelpuntenmachine

AZ haalt Weghorst voor 1,5 miljoen euro naar Alkmaar. In zijn eerst seizoen laat Weghorst gelijk zien dat hij kan scoren. In het seizoen 16/17 is Weghorst al goed voor 18 doelpunten. Weghorst lijkt het scoren opnieuw te hebben uitgevonden en schiet er in het volgende seizoen 27 doelpunten in. Hiermee wekt Weghorst de interesse van het Duitse Wolfsburg.

Het is juli 2018 als Wolfsburg 10,5 miljoen euro overmaakt naar AZ voor de diensten van Wout Weghorst. In Duitsland maakt Weghorst in zijn eerste seizoen 18 doelpunten in 36 wedstrijden. Het volgende doel van Weghorst: de twintig doelpunten aantikken. Dat lukt hem gelijk in het seizoen 19/20, waar hij twintig doelpunten in 43 wedstrijden maakt. In het seizoen 20/21 is Weghorst alleen al in de Bundesliga goed voor 20 doelpunten, waar zijn totaal op 25 komt te staan.

De Oranje-droom van Weghorst

Op 23 maart 2018 komt er een droom van Weghorst uit. De spits mag dan in een oefeninterland tegen Engeland zijn opwachting in Oranje maken. Drie jaar later wordt Weghorst door Frank de Boer geselecteerd voor het EK-voetbal van 2021.