KNVB kondigt mogelijke drastische wijziging in speelschema aan

Woensdagochtend wordt er vanuit Zeist een definitief conceptprogramma voor het Eredivisie-seizoen 2024-2025 gecommuniceerd. In Europa gingen een aantal opzetjes van de toernooien op de schop, waardoor een passende planning een forse uitdaging wordt.

Dat laat de KNVB weten. Voornamelijk seizoen 2025-2026 lijkt op dit moment een probleem te vormen bij de competitieplanners. Manager competitiezaken Jan Bluyssen laat dat in gesprek met het Algemeen Dagblad weten. De eerste speelronde is al bekend.

KNVB in de problemen door overvol speelschema

"Op deze manier bereiken we straks een punt dat we de voortgang van de competitie niet meer kunnen garanderen, met de gewenste rustperiodes en zo min mogelijk doordeweekse wedstrijden", begint Bluyssen zijn relaas. Daarbij worden de feestdagen mogelijk ingezet. "Tenzij we met elkaar concessies doen. Voetballen met kerst? Ik zeg niet dat het móét, maar we moeten het wel over sommige heilige huisjes gaan hebben."

Dit seizoen bleek al een hoofdpijndossier, maar in de toekomst verwacht de KNVB-man nóg meer weerstand. "Afgelopen seizoen hadden we het ook al moeilijk. Toen hebben we clubs, gemeenten en de politie gevraagd om mee te denken. We merkten op dat moment dat er veel belemmeringen werden opgegeven. Gemeenten wilden bijvoorbeeld Ajax of Feyenoord niet op een zaterdagavond ontvangen. Zo werd het voor ons lastig, want als Ajax of Feyenoord op dinsdag Champions League speelt, moeten ze op zaterdag spelen." Dit heeft alles te maken met supporters, iets waar bondsvoorzitter Frank Paauw mee aan de slag wil.

Feyenoord-doelman vertrekt